Με αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την παράδοση στον τουρκικό στόλο μίας φρεγάτας και άλλων τριών πλοίων στο ναυπηγείο Σεφινέ στη Γιάλοβα.

Τέσσερα νέα πλοία παραδόθηκαν στο πολεμικό ναυτικό την Παρασκευή, παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στη «Γαλάζια Πατρίδα».

*Διαβάαστε ακόμα: Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι θυσίασε την ‘’Γαλάζια Πατρίδα’’ και αυτός απαντά… με αναφορές στον Μπαρμπαρόσα (Βίντεο)

Κατά την τελετή παράδοσης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν τόνισε πως «σήμερα, δεν είναι δυνατόν τα έθνη, που δεν μπορούν να είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας, να ατενίζουν το μέλλον τους με εμπιστοσύνη».

Το τουρκικό ναυτικό παρέλαβε μία φρεγάτα τουρκικής ναυπήγησης, ένα μη επανδρωμένο σκάφος που μπορεί να μεταφέρει και οπλικά συστήματα, ένα πλοίο υποστήριξης μάχης, το οποίο μπορεί να μεταφέρει και μη επανδρωμένα σκάφη, και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης.

Τα νέα πλοία, καθένα από τα οποία θα χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές αποστολές, «θα ενισχύσουν την ισχύ του τουρκικού ναυτικού στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Πραγματοποιήσαμε αυτά τα έργα υιοθετώντας το σύνθημα του Πασά Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα: ”Αυτός που ελέγχει τις θάλασσες ελέγχει τον κόσμο”. Με αυτή την αντίληψη, υλοποιήσαμε πολλά έργα για τη διασφάλιση της ασφάλειας της «Γαλάζιας Πατρίδας» και έχουμε φτάσει σε ποσοστό εγχώριας κατασκευής έως και 80 τοις εκατό», είπε.


Πηγή; MEGA