Δεν περνάει μέρα από τότε που ανακοινώθηκε η κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον που να μη διαβάζουμε και κάτι καινούργιο για την ίδια και τη βασιλική οικογένεια. Τώρα λοιπόν ενημερωθήκαμε από τη «Νew York Post» πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας μιλάει με βιντεοκλήσεις, μέσω FaceTime, με τα παιδιά της, τον πρίγκιπα Τζορτζ, τον πρίγκιπα Λούις και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, σε απευθείας σύνδεση, ξανά και ξανά, από το νοσοκομείο. Αν και η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα κρίθηκε «επιτυχημένη», η 42χρονη πριγκίπισσα θα παραμείνει υπό το άγρυπνο βλέμμα των γιατρών και των νοσηλευτών για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και -επαναλαμβάνουμε δεν αναμένεται να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα πριν από το Πάσχα.

Μετά τη σύντομη επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο νοσοκομείο πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, η πριγκίπισσα φέρεται να επικοινωνεί με τα παιδιά της μέσω FaceTime - παραμένουν στο σπίτι τους στο Ουίνδσορ με τον μπαμπά τους.

«Η Κέιτ λατρεύει να κάνει FaceTiming με τα παιδιά όταν εργάζεται στο εξωτερικό, οπότε θα έχουν τακτική επαφή όσο βρίσκεται στο νοσοκομείο και τα παιδιά θα θέλουν πολύ να τη δουν μόλις γίνει καλά», δήλωσε, από την πλευρά της, στο «Hello!» η Έμιλι Νας, δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο βασιλικό ρεπορτάζ.

Η "κανονικότητα" με τα παιδιά της Κέιτ και του Ουίλιαμ


«Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και η Κέιτ είναι πρακτικοί. Πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, παρακολουθούν αγώνες, προσπαθούν να είναι στο σπίτι για να πάνε στην ώρα τους για ύπνο όσο πιο συχνά μπορούν. Η Κέιτ βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο Ουίλιαμ θα είναι στο σπίτι και θα επιχειρεί να διατηρεί την “κανονικότητα” στην καθημερινότητά τους». Φυσικά, μπορεί να βασιστεί και στη βοήθεια της νταντάς των παιδιών, όπως και στους γονείς της πριγκίπισσας της Ουαλίας, που μένουν 40 λεπτά μακριά. Σύμφωνα με τους «Sunday Times», το νέο οικογενειακό σύνθημα της Κέιτ και του Ουίλιαμ είναι πλέον: «100% πρώτα η οικογένεια και μετά η δουλειά. Τα παιδιά βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του σύμπαντός τους. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη “κανονικότητα” στο μέλλον», δήλωσε φίλος του ζευγαριού. Η δε «Herald Sun» αποκάλυψε το πλάνο του βασιλιά Κάρολου να προστατεύσει την Κέιτ. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα, οι αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις για την υγεία τόσο του βασιλιά Κάρολου όσο και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα, δεν ήταν τυχαίες αλλά «μια σοφή κίνηση με πολύ σαφή όρια».

Η ντρίμπλα του Καρόλου


Μέσα σε 90 λεπτά αποκαλύφθηκε ότι η 42χρονη Κέιτ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έπειτα από εγχείρηση στην κοιλιά και ότι ο βασιλιάς θα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για επέμβαση στον προστάτη. Η φύση της χειρουργικής επέμβασης της Κέιτ δεν έχει αποκαλυφθεί, με το παλάτι να δηλώνει μόνο ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο. Αντίθετα, οι λεπτομέρειες της διάγνωσης του Κάρολου δημοσιοποιήθηκαν, με τον βασιλιά να επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την πάθησή του, η οποία είναι εξαιρετικά συχνή στους άνδρες. «Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τη βασιλική οικογένεια να αποκαλύπτει ιδιωτικά θέματα υγείας. Αλλά πέρα από αυτή την προφανή στρατηγική, πιστεύω ότι υπήρχε και κάτι άλλο στο παιχνίδι. Η δήλωση του Κάρολου υπογράμμισε την απουσία πραγματικών λεπτομερειών σχετικά με την κατάσταση της Κέιτ. Ο προστατευτικός βασιλιάς θα μπορούσε κάλλιστα να πει: “Ορίστε, πάρτε μερικές πληροφορίες για μένα, αλλά κρατήστε τα αδιάκριτα μάτια σας μάτια σας μακριά από την αγαπημένη μου νύφη”»

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 25 Ιανουαρίου