Την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχολίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγω για εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ.  Αν και η απόφαση καλεί το Ισραήλ «να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει κάθε πράξη γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας», χωρίς ωστόσο να ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός, ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα» πως η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου «θα θέσει τέλος στις επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται χωρίς διακρίσεις σε βάρος γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων».

Επιπλέον ο Ερντογάν εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους «Παλαιστίνιους αδελφούς». 

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Περιμένουμε την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για τα F-16

Δήλωση Ερντογάν για τις επιθέσεις στη Γάζα

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Θεωρώ πολύτιμη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με τις απάνθρωπες επιθέσεις στη Γάζα και την χαιρετίζω.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά αθώων Παλαιστινίων πολιτών δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή, η οποία είναι δεσμευτική για τις χώρες που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Σύμβασης (σ.σ. για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος) κατά της Γενοκτονίας, θα θέσει τέλος στις επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται χωρίς διακρίσεις σε βάρος γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και την πορεία προς τη διαρκή ειρήνη και να συμπαραστεκόμαστε στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας».