Με καλή διάθεση και χαμογελαστή η Καμίλα έφυγε από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται για επέμβαση στον προστάτη ο βασιλιάς Κάρολος. Η Καμίλα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς είναι η υγεία του βασιλιά Καρόλου και εκείνη απάντησε: «Ο βασιλιάς τα πηγαίνει μια χαρά».

Το ραντεβού του βασιλιά Καρόλου ήταν προγραμματισμένο στο London Clinic, όπου νοσηλεύεται και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ, ύστερα από χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα.

Πριν κάνει εισαγωγή και υποβληθεί στην επέμβαση ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την Κέιτ Μίντλετον μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα.

Όπως σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ, είναι ασυνήθιστο το γεγονός ότι η βασίλισσα Καμίλα συνόδευσε τον Κάρολο στο νοσοκομείο, καθώς όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν νοσηλευτεί εκεί στο παρελθόν μετέβαιναν μόνοι τους.

Συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν δίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ασθένειες, θεωρώντας όλα τα ιατρικά ζητήματα ιδιωτικά, αλλά ο Κάρολος θέλησε να δημοσιοποιήσει τα της επέμβασης για να ενθαρρύνει και άλλους άνδρες με συμπτώματα να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει παρατηρηθεί 1.000% αύξηση στις επισκέψεις στο site του προς αναζήτηση συμβουλών σχετικά με τη διόγκωση του προστάτη από τότε που δημοσιοποιήθηκε η περίπτωση του Καρόλου.

 «Ο βασιλιάς εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία. Η Αυτού Μεγαλειότης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και είναι στην ευχάριστη θέση να μάθει ότι η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη σημερινή εισαγωγή του στο νοσοκομείο.