Ο Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εγκατέλειψε το σχέδιό του να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα του Βελγίου και θα παραμείνει στη θέση του.

Τρεις εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου έκανε στροφή 180 μοιρών και θα συνεχίσει να προεδρεύει στις συνόδους κορυφής της ΕΕ, όπως ανέφερε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook. Εάν ο Σαρλ Μισέλ επέμενε στην αρχική του απόφαση, θα έπρεπε να παραιτηθεί προτού να λήξει η θητεία του, τον επόμενο Δεκέμβριο. Εάν δεν βρισκόταν κάποιος άμεσος διάδοχός του, τις εξουσίες του θα ασκούσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, η χώρα του οποίου του θα αναλάβει τον Ιούλιο την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Θα αφιερώσω όλες μου τις προσπάθειες στις τρέχουσες αρμοδιότητές μου με σταθερή αποφασιστικότητα μέχρι να τελειώσουν. Θα είμαι πάντα ένθερμος υποστηρικτής μιας Ευρώπης δημοκρατικής, ισχυρής, ενωμένης και κυρίαρχης της μοίρας της.

Στο τέλος αυτής της θητείας, θα προβληματιστώ σχετικά με τη φύση και την κατεύθυνση των μελλοντικών μου υποχρεώσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ανάρτησή του στο Facebook.

Friday, 26th January 2024 I entered political life thirty years ago. Since then, I have taken part in almost every...

Δημοσιεύτηκε από Charles MICHEL στις Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024