Η Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης έδωσε την Πέμπτη (25/1) στη δημοσιότητα ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει έναν γιατρό να λέει ότι αυτός και οι συνάδελφοί του αφαίρεσαν θραύσμα βάρους ενός κιλού από το σώμα ενός τραυματία.

Στο βίντεο, ο Δρ Jamal Ayyad δήλωσε ότι ένας 60χρονος προσήλθε στο νοσοκομείο Al-Amad τραυματισμένος και ύστερα από σάρωση να αποκαλύπτεται το κομμάτι της οβίδας και θρυμματισμένα και σπασμένα οστά σε έναν από τους ώμους του ασθενούς. Ο Ayyad δήλωσε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής.



Γάζα: Πάνω από 26.000 ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις του Ισραήλ


Η τεράστια επίθεση που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα το Ισραήλ στην πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, πλήττοντας πλέον έδαφος που στεγάζει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους αμάχους.

Οι Παλαιστίνιοι λένε ότι το Ισραήλ έχει αποκλείσει τα νοσοκομεία καθιστώντας αδύνατο για τους διασώστες να φτάσουν στους νεκρούς και τους τραυματίες.

Αξιωματούχοι της Γάζας δήλωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από την εκστρατεία, που διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα της, έχει αυξηθεί σε 26.083, με 183 νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες και πολλούς περισσότερους να φοβούνται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από ισοπεδωμένα κτίρια.