Σοκ και αγωνία στον βρετανικό λαό για τη χειρουργική επέµβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον, µε το Παλάτι να λέει τώρα ότι ήταν προγραµµατισµένη και πως δεν σχετίζεται µε καρκίνο. Οι φήµες για την υγεία της οργιάζουν, καθώς δεν έχει γνωστοποιηθεί η αιτία της επέµβασης. Οι πληροφορίες που δίνει το Μπάκιγχαµ είναι µε το σταγονόµετρο, µε πηγές από ιατρικούς κύκλους του Λονδίνου να αφήνουν να διαρρεύσουν σενάρια για µεταµόσχευση και µετεγχειρητικές επιπλοκές. Η ιατρική κοινότητα επιµένει ότι εφόσον δεν έχει να κάνει µε καρκίνο, δεν υπάρχει λόγος για τόσο µακρά περίοδο αποθεραπείας, καθώς έγινε γνωστό πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναµένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά της µετά το Πάσχα, αφού αναρρώσει στο εξοχικό Adelaide, τον προσωπικό της «παράδεισο». Οι περιπτώσεις της Κέιτ όµως, αλλά και του βασιλιά Καρόλου, που θα υποβληθεί σε επέµβαση µέσα στην εβδοµάδα, λόγω υπερτροφίας στον προστάτη, δεν είναι οι µόνες που σχετίζονται µε το Μπάκιγχαµ και τους Βρετανούς «γαλαζοαίµατους». Υπάρχει ιστορικό και δεν εννοούµε την Ελισάβετ, που ξεπέρασε τις προβλέψεις των γιατρών πολλάκις. Ούτε τον σύζυγό της, Φίλιππο.

Διαβάστε σχετικά: Κέιτ Μίντλετον: Βγήκε από το νοσοκομείο

Η «ταλαιπωρηµένη» Σάρα

Η Σάρα Φέργκιουσον (δούκισσα του Γιορκ) το καλοκαίρι υποβλήθηκε σε µαστεκτοµή, έχοντας διαγνωστεί µε καρκίνο του µαστού σε αρχικό στάδιο, παροτρύνοντας τους πάντες να ελέγχονται, δηλώνοντας παράλληλα ότι η διάγνωση ήταν «κάλεσµα αφύπνισης». Τώρα όµως η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Αντριου (που εξακολουθεί να ζει µαζί του) διαγνώστηκε µε «κακόηθες µελάνωµα», κοινώς µε καρκίνο του δέρµατος, όπως ανακοίνωσε τη ∆ευτέρα ο εκπρόσωπός της. «Προσεβλήθη από κακόηθες µελάνωµα», ανέφερε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του, που εντοπίστηκε στις εξετάσεις που ζήτησε δερµατολόγος, καθώς η 64χρονη επρόκειτο να προβεί σε χειρουργική αποκατάσταση του στήθους της, µετά τη µαστεκτοµή. Μία από τις ελιές που αφαιρέθηκαν από το δέρµα της και εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι ήταν καρκίνωµα. «∆ιατηρεί υψηλό ηθικό. Πιστεύει ότι η εµπειρία τής υπογραµµίζει πόσο αναγκαίο είναι να εξετάζεται το µέγεθος, το σχήµα, ο χρωµατισµός και η υφή κάθε νέας ελιάς που θα µπορούσε να είναι ένδειξη µελανώµατος», συνέχισε ο εκπρόσωπός της.


Η βουλιµική Νταϊάνα

Και η Νταϊάνα επί µακρόν απασχολούσε τον βρετανικό Τύπο, καθώς υπήρξε βουλιµική. ∆ύο εβδοµάδες προτού η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ (τότε) παντρευτεί τον Κάρολο κι αφού είχε µετακοµίσει στο Μπάκιγχαµ, εκείνος την άφηνε µόνη της για την αληθινή του αγάπη, την Καµίλα Πάρκερ Μπόουλς. Και η Νταϊάνα κατέπεσε ψυχολογικά. Ετρεχε στο ψυγείο, καταβρόχθιζε µους σοκολάτας, έφευγε κρατώντας µια αγκαλιά γλυκά, πήγαινε στο υπνοδωµάτιό της και κατέληγε να κάνει εµετό. Μίλησε ανοιχτά για τη νόσο που την κατέτρυχε λίγο πριν από τον θάνατό της, το ’97, απελευθερωµένη πια από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Κάρολο, την Καµίλα, το πρωτόκολλο... ∆ιαβάζαµε το πρόβληµά της µε τη βουλιµία αναλυτικά, µε την υπογραφή του Αντριου Μόρτον, στο βιβλίο του «Diana: Her True Story - in Her Own Words» (Νταϊάνα: Η Αληθινή Ιστορία - Με τις ∆ικές της Λέξεις) και «λυγίζαµε». «Η βουλιµία ξεκίνησε την εβδοµάδα µετά τον αρραβώνα, χρειάστηκε τουλάχιστον µια δεκαετία για να την ξεπεράσω», έλεγε η αδικοχαµένη λαίδη Ντι. «Ο σύζυγός µου έβαλε το χέρι του γύρω από τη µέση µου και είπε: ‘‘Α, βλέπω ότι είσαι λίγο γεµατούλα εδώ’’. Κι αυτό κάτι µου πυροδότησε. Αυτό και εκείνο µε την Καµίλα», προσέθετε. Στην πορεία, ως γνωστόν, είδαν το φως της δηµοσιότητας και γράµµατα όπου περιέγραφε τον γάµο τους σαν «αρχαία ελληνική τραγωδία».

Οι καταχρήσεις του Χάρι

Και ο πρίγκιπας Χάρι, το «µαύρο πρόβατο» της οικογένειας, µετά τον γάµο του µε τη Μέγκαν Μαρκλ πέρασε το δικό του δράµα. «Ο θάνατος της µητέρας µου µε οδήγησε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά», έχει εξοµολογηθεί στην Οπρα Γουίνφρεϊ σε σειρά ντοκιµαντέρ για την ψυχική υγεία, όπου υπήρξαν συνδηµιουργοί και εκτελεστικοί παραγωγοί. Οµολόγησε ότι από τα 28 µέχρι τα 32 ζούσε έναν «εφιάλτη», πως είχε «καεί» από κρίσεις πανικού και άγχους. «Κάθε φορά που έπρεπε να βάλω κοστούµι και γραβάτα για να παίξω τον ρόλο µου και να έχω το σωστό “προσωπείο”, κοιταζόµουν στον καθρέφτη και έλεγα “πάµε”. Αλλά ακόµα και προτού βγω από το σπίτι, λουζόµουν στον ιδρώτα. ∆εν µπορούσα να το διαχειριστώ, ένιωθα πανικό. Ηµουν πρόθυµος να πάρω ναρκωτικά, αλκοόλ, οτιδήποτε θα µε έκανε να νιώσω λιγότερο άσχηµα», εξοµολογούνταν. Προσθέτοντας, σχετικά µε την κηδεία της µητέρας του (τότε ήταν 12 ετών), πως είχε συγκρατήσει τον ήχο από τις οπλές των αλόγων που συµµετείχαν στην πένθιµη ποµπή. Μόνο αυτό. Υστερα απ’ όλα τα παραπάνω, τι να σου πουν οι οργανωµένες επισκέψεις και τα πικνίκ στους βασιλικούς κήπους των 120 στρεµµάτων, ανάµεσα σε τροπικά φυτά και µε αναµνηστική τσάντα µε φωτογραφία των αγαπηµένων σκύλων της Ελισάβετ, των εµβληµατικών κόργκι, καθώς και είδη εκδροµής µε τον βασιλικό θυρεό; Για όλα φταίει το... γκαζόν; Το ίδιο το Παλάτι σε αρρωσταίνει; Χρήζει -επιστηµονικήςανάλυσης το θέµα. *Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής