Βαριές κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και όχι μόνο -με την αστυνομική έρευνα να εστιάζει και σε πιθανή περαιτέρω εμπλοκή σε οργάνωση επιθέσεων εναντίον συγκεκριμένων προσώπων- αντιμετωπίζουν δυο αδέρφια Έλληνες ομογενείς, όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατζ (Melinda Katz).

Τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.


Νέα Υόρκη: Στο σπίτι των ομογενών λίστα «ανθρώπινης θυσίας» με ονόματα αστυνομικών, πολιτικών, δικαστών, διασημοτήτων και τραπεζιτών

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού WABC, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε στη σύλληψη των αδερφών Ανδρέα και Άγγελου Χατζηαγγελή (Andrew and Angelo Hatziagelis), ηλικίας 39 και 51 ετών αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένας σημαντικός όγκος αυτοσχέδιου οπλισμού, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για «καταστροφικά πλήγματα». Στο σπίτι τους βρέθηκε μια λίστα «ανθρώπινης θυσίας» με ονόματα αστυνομικών, πολιτικών, δικαστών, διασημοτήτων και τραπεζιτών.

Σε βάρος των δύο αδερφών, τους οποίους η New York Post χαρακτηρίζει wannabe αναρχικούς, ασκήθηκαν 130 κατηγορίες. Τα δύο αδέρφια από την Αστόρια χαρακτήριζαν «επιχειρηματικά καθάρματα» ορισμένα από τα θύματά τους ενώ σε μια από τις σημειώσεις τους έγραφαν «εξαφανίστε τα καθάρματα», «εξαφανίστε τη γη».



Η σύλληψη των δύο αδερφών έγινε σε κοινή επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του γραφείου του εισαγγελέα στο Κουίνς. «Η πόλη είναι ασφαλέστερη σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές που σώθηκαν αλλά γνωρίζουμε ότι τα όπλα αυτά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν» δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν οχτώ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.


Εντοπίστηκε, επίσης, ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.