Επίθεση με καυστικό υγρό δέχθηκε μια γυναίκα στο Λονδίνο. Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή της φρίκης για τη γυναίκα και τις δύο κόρες της που δέχονται την επίθεση με καυστικό υγρό. Ειδικότερα, η αστυνομία του Λονδίνου αναζητεί άνδρα που περιέλουσε γυναίκα και τις δύο μικρής ηλικίας κόρες της με καυστικό υγρό. Η επίθεση έγινε την Τετάρτη το βράδυ, σε δρόμο στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο, τραυματίζοντας επίσης περαστικούς και αστυνομικούς.

Τα τρία θύματα εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σήμερα το πρωί και μολονότι «δεν κινδυνεύει η ζωή τους, η γυναίκα και η μικρότερη κόρη της σημαδεύτηκαν από τα τραύματα που υπέστησαν για πάντα», διευκρίνισε αξιωματούχος της αστυνομίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πώς έγινε η επίθεση με καυστικό υγρό

Χθες, γύρω στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος), στη συνοικία Κλάπαμ, άνδρας περιέλουσε την 31χρονη γυναίκα και τις δύο κόρες της, ηλικίας οκτώ και τριών ετών, με «αλκαλική» ουσία, όπως καυστική σόδα ή χλωρίνη.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήταν βίαιος προς τη μία από τις κόρες, την οποία πέταξε στο έδαφος, προσπάθησε αρχικά να διαφύγει με αυτοκίνητο, αλλά προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και διέφυγε με τα πόδια.

 «Θα εντοπίσουμε τον δράστη της επίθεσης αυτής», δεσμεύτηκε σήμερα το πρωί μιλώντας στο BBC ο αρχηγός της αστυνομίας Μαρκ Ρόουλεϊ, ο οποίος θέλησε να υπογραμμίσει ότι επιθέσεις με χημικές ουσίες και οξύ είναι «εξαιρετικά σπάνιες» στο Λονδίνο.

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι γνωρίζονταν, επομένως δεν υπάρχει κάποια σύμπτωση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τίποτα δεν αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Την ίδια ώρα η Daily Mail φέρνει στο φως ένα βίντεο με τη διαφυγή του δράστη, που αναφέρει ότι είναι 35 ετών, από το Νιούκαστλ και έχει σημάδια στο πρόσωπο.

Επιχείρησαν να βοηθήσουν τα θύματα και τραυματίστηκαν

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης όταν «θαρραλέα προσέφεραν βοήθεια» στα θύματα, ερχόμενα επίσης σε επαφή με την ουσία αυτή. Οι τρεις από αυτούς χρειάστηκε επίσης να διακομισθούν στο νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Αυτόπτες μάρτυρες που ερωτήθηκαν από το BBC ανέφεραν ότι η γυναίκα φέρει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και ότι φώναζε: «Τα μάτια μου! Τα μάτια μου!».

Πέντε αστυνομικοί χρειάστηκε επίσης να λάβουν φροντίδα για «ελαφρά» τραύματα. Όλοι αυτοί πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα το πρωί.

Ύστερα από μια σειρά επιθέσεων με καυστικές ουσίες που είχαν συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μερικά χρόνια, φτάνοντας σε αριθμό τις 941 το 2017, τα περιστατικά αυτά ήταν σπάνια χάρη στην ενίσχυση των ελέγχων στην πώληση των προϊόντων αυτών το 2019.

Ωστόσο, το 2022 ο αριθμός των επιθέσεων άρχισε και πάλι να αυξάνεται, κατά 69% στην Αγγλία και την Ουαλία, φτάνοντας τις 710 επιθέσεις, σύμφωνα με την οργάνωση Acid Survivors Trust International.