Σε σοκ βρίσκονται στην Βρετανία μετά την ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι επικοινώνησε με τον πατέρα του και επιστρέφει εσπευσμένα στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει το Παλάτι, o βασιλιάς Κάρολος υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, ωστόσο -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- ο καρκίνος δεν εντοπίστηκε εκεί.

Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε τα εξής: «Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, υπήρξε εύρημα που προκάλεσε ανησυχία και στη συνέχεια διαγνώστηκε ως μια μορφή καρκίνου. Αυτή η δεύτερη πάθηση θα λάβει τώρα την κατάλληλη θεραπεία».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τονίζουν ότι ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή, χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».


Η ανακοίνωση από το Παλάτι 

«Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, υπήρξε εύρημα που προκάλεσε ανησυχία και στη συνέχεια διαγνώστηκε ως μια μορφή καρκίνου.

Αυτή η δεύτερη πάθηση θα λάβει τώρα την κατάλληλη θεραπεία. Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή, χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο»




Περαστικά του Ρίσι Σούνακ στον βασιλιά Κάρολο: Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψει εν πλήρη δυνάμει

Τα «περαστικά» του διαβιβάζει μέσω ανακοίνωσής του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, προς τον Βασιλιά Κάρολο, για τον οποίο ανακοινώθηκε ότι διαγνώστηκε με κάποιας μορφής καρκίνο.

«Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα περαστικά και να έχει μια πλήρη ανάρρωση».

Στην ανακοίνωσή του προστίθεται ότι ο Ρίσι Σούνακ εκφράζει σιγουριά πως «θα επιστρέψει εν πλήρη δυνάμει στο άψε σβήσε και πως όλη η χώρα του εύχεται περαστικά».