Η ανακοίνωση του Μπάκινγχαμ, ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο, προκάλεσε όχι μόνο συγκίνηση στους πολίτες στη Βρετανία, αλλά και αλλαγές στο πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, αλλά και των ενημερωτικών ιστολογίων για την μετάδοση της είδησης.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Γιατί το Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο – Ποιος ο ρόλος της Καμίλα – Τι σκοπεύει να κάνει ο Χάρι

 Πιο ψύχραιμα ήταν τα τα σοβαρά μέσα, ενώ αισθήματα αγωνίας εκφράζει ο λαϊκός Τύπος, όλα όμως τα μέσα διακρίνονται από ήπιους τόνους και τη γνωστή βρετανική ψυχραιμία. Σημειώνεται, ότι η είδηση έγινε γνωστή στις οκτώ το βράδυ (ώρα Ελλάδας, έξι το απόγευμα στη Βρετανία).

Πως παρουσίασαν τα ΜΜΕ της Βρετανίας την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο:

Στο BBC, η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ στη συνέχεια η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Έκτακτη η είδηση και στο Sky News, όπου ο εκφωνητής διάβασε την ανακοίνωση του Παλατιού.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό TalkTv επικεντρώθηκε αμέσως σε μια πρώτη ανάλυση της είδησης από το στούντιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το επίσης δημοσιογραφικό GBNews που μετέδωσε την είδηση με ρεπορτάζ ζωντανά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μια πρώτη ανάλυση έγινε και από το ITV.

Μεγάλος μέρος του πρωτοσέλιδου καταλαμβάνει η είδηση στο BBC.

H Daily Mail έχει τίτλο «Ο Κάρολος έχει καρκίνο» και παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες της είδησης, μαζί με την ανακοίνωση του Παλατιού.

Την είδηση του ταξιδιου του Χάρι για να δει τον πατέρα του επισημαίνει η live ροή ειδήσεων στον Guardian.

Ζωντανή ροή ειδήσεων και στους Times με την πληροφορία ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

«Σοκ από τον καρκίνο του Καρόλου» γράφει η Mirror που επισημαίνει ότι η διάγνωση έρχεται 10 ημέρες μετά την επέμβαση για καλοήθη υπερπλασία προστάτη.

«Ενα βήμα πίσω από τα δημόσια καθήκοντά του» για το Κάρολο, είναι ο τίτλος του Independent.