Σοκ επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία, όπως ενημέρωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σημειώνεται πως το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (5/2) ότι ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε τη θεραπεία του για τον καρκίνο, διευκρινίζοντας ότι εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης στον προστάτη. Ο καρκίνος έχει αναπτυχθεί σε άλλο σημείο του σώματός του, όχι στον προστάτη, αλλά το παλάτι δεν αποκάλυψε πού.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», που επικαλείται πηγές του παλατιού, πρόλαβαν τον καρκίνο σε αρχικό στάδιο και «η πρόγνωση είναι καλή». Παράλληλα, σύμφωνα με την «Daily Mail», ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είναι «πολύ θετικός» μετά τα νέα ότι έχει καρκίνο.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι, σύμφωνα με πηγές της, ο βασιλιάς γνώριζε για τη διάγνωσή του από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, επιμένοντας ο ίδιος να πάει στην εκκλησία στο Νόρφολκ την περασμένη Κυριακή και να χαιρετήσει θερμά τους συγκεντρωμένους.

King Charles diagnosed with cancer, Buckingham Palace says | BBC News

Η Καμίλα, πάλι, ενώ γνώριζε για τη διάγνωση, πήγε στα εγκαίνια μιας νέας μονάδας φροντίδας για τον καρκίνο στο Λονδίνο την Τετάρτη.

«Ο βασιλιάς Κάρολος παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του»

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από περισσότερες από δύο εβδομάδες αναφορών για την υγεία του βασιλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη επιστρέψει στο Λονδίνο από το Σάντριχαμ και ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Επιστρέφει εσπευσμένα ο Χάρι

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Χάρι επικοινώνησε με τον πατέρα του και ταξιδεύει εσπευσμένα στη Βρετανία.

Στον λόγο που ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να δημοσιοποιήσει ότι έχει καρκίνο στάθηκε ο βασιλικός ρεπόρτερ Άλιστερ Μπρους. Όπως σχολίασε στο Sky News, «όλοι γνωρίζουν τον αντίκτυπο που έχει η λέξη “καρκίνος”. Αφού πήγε στο Λονδίνο για να αρχίσει τη θεραπεία, φαίνεται ότι το έχει πάρει… ζεστά. Αναδεικνύοντας το θέμα, μέσω της δικής του διάγνωσης, και το γεγονός ότι το μοιράζεται τόσο ανοιχτά με τόσο πολλούς ανθρώπους αποδεικνύει τι μπορεί να κάνει για να στηρίξει το έθνος και όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την ασθένεια».

Η βασιλική ρεπόρτερ του BBC Τζένι Μποντ είπε πως «θα είναι ένα σοκ για τον βασιλιά και τη βασίλισσα. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη, αλλά είμαι σίγουρη πως θα το αντιμετωπίσει αισιόδοξα, όπως θα κάνει και ο ίδιος ο Κάρολος».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyxodmuode3t)

Δύσκολες ώρες για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Από την πλευρά της, η ρεπόρτερ Λόρα Μπάντοκ αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Κέιτ Μίντλετον, η οποία χειρουργήθηκε πρόσφατα στην κοιλιακή χώρα και θα απέχει από τα καθήκοντά της για τρεις μήνες. Πλέον, εκτός από τη σύζυγό του θα πρέπει να δείξει δύναμη και να στηρίξει και τον πατέρα του.

Τι θα συμβεί εάν ο βασιλιάς Κάρολος επιλέξει να παραιτηθεί από τον θρόνο;

Αν ο βασιλιάς Κάρολος επιλέξει να παραιτηθεί από τον θρόνο, τότε το στέμμα θα πάει στον επόμενο κατά σειρά διαδοχής, ο οποίος είναι ο πρωτότοκος γιος του, ο 41χρονος πρίγκιπας Γουίλιαμ. Η σύζυγος του Γουίλιαμ, η πριγκίπισσα Κέιτ, θα γινόταν βασίλισσα εάν ο Γουίλιαμ θα καθόταν στον θρόνο. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση ή ανάγκη.