Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την επίθεση δυο ενόπλων στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, επίθεση που κατέληξε στο να σκοτωθούν οι δυο δράστες, καθώς και μια γυναίκα που έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα από το σημείο.

Κωνσταντινούπολη: Το χρονικό της επίθεσης  έξω από το Δικαστικό Μέγαρο 


Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη (6/2) το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από την Πύλη Γ’ του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ ύστερα ακολούθησε συμπλοκή με τους φερόμενους ως δράστες να εξουδετερώνονται από πυρά αστυνομικών.

Οι δράστες ήταν δύο, μία γυναίκα και ένας άντρας, που είναι νεκροί. Τραυματίστηκαν 6 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί ενώ μία γυναίκα κατέληξε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους του δικαστικού μεγάρου, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρα.

Στο σημείο της επίθεσης επικράτησε πανικός, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Συνελήφθησαν 40 άτομα του Λαϊκού Επαναστατικού Μετώπου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.


H δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας


Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά δήλωσε: «Σήμερα στις 11:46 μ.μ. έγινε απόπειρα επίθεσης στον σταθμό ελέγχου μπροστά από την πύλη C του δικαστικού μεγάρου Καγκλαγιάν της Κωνσταντινούπολης. Δράστες ήταν δύο, μία γυναίκα και ένας άντρας, που είναι νεκροί. Τραυματίστηκαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί».