Φαίνεται ότι οι ετοιμασίες για τη διαδοχή του θρόνου να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα για τον πρίγκιπα Ούιλιαμ, καθώς έχει αρχίσει να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Βασιλιά Καρόλου για το διάστημα , ύστερα από την διάγνωση με καρκίνο.

Ο πρωτότοκος γιος του Καρόλου επέστρεψε άρον- άρον από την άδεια που είχε πάρει για να συμπαρασταθεί στη σύζυγό του Κέιτ μετά την περιπέτεια υγείας που είχε, και από σήμερα αναλαμβάνει βασιλικά καθήκοντα.

Η απουσία του βασιλιά από τον δημόσιο βίο είναι σημαντική και σε επίσημη τελετή στο παλάτι του Ουίνδσορ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απένειμε κρατικές τιμές.

Με δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, η μοναρχία πρέπει να συνεχίσει, όμως τρεις είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η βασίλισσα Καμίλα και η πριγκίπισσα Άνα.

Ο Κάρολος έχει δηλωθεί ως εξωτερικός ασθενής και θα λαμβάνει προγραμματισμένες θεραπείες στο σπίτι για να είναι σε ένα ασφαλές και ήσυχο περιβάλλον.

Παράλληλα, θα ασχολείται με τις κρατικές υποθέσεις από την οικία του στο Σάντρινχαμ και θα συνεννοείται με τον πρωθυπουργό Σούνακ κυρίως τηλεφωνικά.

Οι μετακινήσεις του γίνονται με ελικόπτερο καθώς οι εντολές των γιατρών είναι να μην κουράζεται.

Τα σενάρια για τον βασιλιά Κάρολο, η αντιβασιλεία και ο ρόλος του Χάρι

Άτυπα ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει αναλάβει τον ρόλο του Αντιβασιλέα, σύμφωνα με νόμο του 1937, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εκτελέσει τη συντριπτική πλειοψηφία των βασιλικών καθηκόντων.

Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι σε περίπτωση μερικής ή ολικής ανικανότητας του άνακτα, τέσσερα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στη σειρά διαδοχής αναλαμβάνουν τους ρόλους των Συμβούλων.

Αυτής της επιτροπής ηγείται ο Ουίλιαμ ως Αντιβασιλέας και οι άλλοι τρεις είναι η βασίλισσα Καμίλα λόγω του τίτλου της, η πριγκίπισσα Άνα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Μείζον θέμα για την Βρετανία είναι και η επίσκεψη- αστραπή του Χάρι στο Λονδίνο για να δει τον Κάρολο.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά ταξίδεψε για 11 ώρες, είδε τον πατέρα του για 45 λεπτά στο Κλάρενς Χάουζ και πήγε σε ξενοδοχείο του Λονδίνου για να περάσει τη νύχτα του, αφού δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί κάποια από τις πολλές βασιλικές κατοικίες.

Σενάρια για αναθέρμανση στις σχέσεις Ουίλιαμ και Χάρι

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η επίσκεψη του Χάρι ήταν μία καλή κίνηση και ότι ίσως έχει αρχίσει να κτίζει γέφυρες για την επανασύνδεση με την οικογένεια.

«Η επιστροφή του Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ταχεία επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, νομίζω ότι θα θεωρηθεί καλή κίνηση. Είναι δείγμα πως χτίζει γέφυρες. Κοίτα, όλες οι οικογένειες έχουν ρήγματα. Πολλές οικογένειες έχουν ζοφερές διαγνώσεις φρικτών ασθενειών. Και αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να αφήνουν στην άκρη τα μικρά παράπονα και να συνεχίζουν με τα σημαντικά πράγματα. Οπότε νομίζω ότι η επιστροφή του Χάρι είναι ένα σημάδι ότι δεν έχουν χαθεί όλα», ανέφερε ένας βασιλικός βιογράφος.

Ο βασιλικός βιογράφος, Ρόμπερτ Χάρτμαν, πιστεύει πως ίσως εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών όμως δεν βλέπει επιστροφή του Χάρι στα βασιλικά καθήκοντα.

«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για μια κατάσταση που θα αλλάξει την πολύ ξεκάθαρη απόφαση του Χάρι ότι θέλει μια νέα ζωή μακριά από τα βασιλικά καθήκοντα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό είναι το είδος της συζήτησης που θα έκανε αυτή τη στιγμή. Θέλω να πω, αυτό είναι ένα ανθρώπινο, πολύ οικείο θέμα για οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Ένα ηλικιωμένο αγαπημένο πρόσωπο έχει άσχημα νέα. Και θέλεις να τον αγκαλιάσεις».

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Χάρι πήγε στο αεροδρόμιο Χίθροου και ήδη πετάει προς την Καλιφόρνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyz1l3o42e01)