Το απόγευμα στην περιοχή Κιουτστούκτσεκμετζε, δυτικά της Κωνσταντινούπολης, σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά της προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου δημάρχου από το κυβερνών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΑΚΡ).

Η επίθεση σημειώθηκε στις 16:30 (15:30 ώρα Ελλάδας) το απόγευμα. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε μία γυναίκα 22 ετών. 

Η επίθεση κατά της προεκλογικής δραστηριότητας του υποψηφίου δημάρχου του Κιουτστούκτσεκμετζε, Αζίζ Γενίαϊ, έγινε με μακρύκαννο όπλο και πιστόλι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Ο Μουράτ Κουρούμ, υποψήφιος του ΑΚΡ για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης, στον οποίο υπάγεται ο περιφερειακός δήμος του Κιουτστούκτσεκμετζε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Καταδικάζω την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με μακρύκαννα όπλα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου δημάρχου του Κιουτστούκτσεκμετζε, Αζίζ Γενίαϊ. [...] Αυτές οι απειλές κατά της δημοκρατίας μας δεν θα μας βγάλουν ποτέ, μα ποτέ, από το δρόμο μας».

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media από τουρκικά ΜΜΕ, φαίνεται πως αποτυπώνεται η στιγμή της ένοπλης επίθεσης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media


Ο Ερντογάν καταδικάζει την επίθεση

«Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών του Aziz Yeniay, υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Küçükçekmece του κόμματός μας AK και της Λαϊκής Συμμαχίας, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον σοβαρά τραυματισμένο πολίτη μας.

Ξεκίνησε άμεσα μια ολοκληρωμένη έρευνα για την επίθεση. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες δηλητηρίασης της εκλογικής διαδικασίας από εκείνους που δεν μπορούν να ανεχθούν να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία με υγιή και δημοκρατικό τρόπο.

Καμία επίθεση κατά της δημοκρατίας, της ενότητας και της αλληλεγγύης μας δεν θα πετύχει ποτέ το στόχο της», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του.