Kαθηγητής από τον Καναδά, φέρεται να χρησιμοποίησε την προσωπική του ιστοσελίδα για να πουλήσει σχεδόν 100 έργα τέχνης που είχαν δημιουργήσει μαθητές, προκαλώντας την οργή των γονιών.

Οι μαθητές του γυμνασίου Γουέστγουντ του Μόντρεαλ ανακάλυψαν, αφού έψαξαν στην ιστοσελίδα του καθηγητή των καλλιτεχνικών δικές τους δημιουργίες, διαθέσιμες προς αγορά σε κούπες καφέ, θήκες κινητών τηλεφώνων και ρούχα.

"Φανταστείτε τον 13χρονο γιο σας να γυρίζει σήμερα από το σχολείο με μια ιστορία ότι ο καθηγητής καλλιτεχνικών του πουλάει έργα τέχνης των μαθητών του στο διαδίκτυο προς 94 δολάρια ανά ζωγραφιά χωρίς να το γνωρίζουν!". Αυτό είναι εντελώς τρελό", έγραψε ο γονέας Joel DeBellefeuille στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος γονέας που θέλει απαντήσεις".

Καναδάς: Πάνω από 90 έργα μαθητών πουλούσε στο σάιτ του ο καθηγητής

Ο καθηγητής - επιχειρηματίας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως Μάριο Περόν από το CTV News, δεν απάντησε στο αίτημα του Guardian για σχολιασμό. Στην ιστοσελίδα του, ο κάτοικος του Μόντρεαλ περιγράφει τον εαυτό του ως "δια βίου μαθητή της τέχνης", του οποίου τα έργα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία.

Περισσότερα από 90 έργα βρέθηκαν στον ιστότοπο, με τους τίτλους πολλών έργων - το Ανατριχιαστικό πορτρέτο της Τζούλια, το Ανατριχιαστικό πορτρέτο της Σαρλότ - να παραπέμπουν προφανώς στα ονόματα των μαθητών που δημιούργησαν την τέχνη.

"Είμαι εξαιρετικά αηδιασμένος με αυτό το άτομο. Είναι απίστευτο", δήλωσε στο CTV News ο Michael Bennett, ο οποίος βρήκε έργα και των δύο θυγατέρων του προς πώληση.