Στη Νέα Ορλεάνη είναι εποχή του καρναβαλιού και ο κόσμος γιορτάζει την Μαρντί Γκρα, η οποία είναι η δική μας Καθαρά Δευτέρα.

Χιλιάδες άτομα μασκαρεύτηκαν και βγήκαν στους δρόμους της χώρας χορεύοντας. Παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και ανάμεσα τους βρίσκεται μια γυναίκα που λέει ότι γιορτάζει την παράδοση για περισσότερες από δέκα δεκαετίες τώρα.

Η Μαίρη Μιούνι δηλώνει στο CNN: «Πολλοί από τους αγαπημένους μου φίλους είναι εδώ και είναι τόσο καλό να τους βλέπω όλους. Τα πλήθη είναι τεράστια παντού. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ έξω».

104χρονη δεν έχει χάσει ούτε μία αποκριάτικη παρέλαση εδώ και δέκα δεκαετίες | CNN GreeceΠοια είναι η 104χρονη Μαίρη Μιούνι

Η Μαίρη Μιούνιζ είναι γέννημα θρέμα της περιοχής και δεν έχει χάσει ούτε ένα φεστιβάλ ολόκληρες δεκαετίες τώρα. Μάλιστα, φίλοι της λένε ότι νιώθουν σαν να συνοδεύουν κάποια «γαλαζοαίματη».

Η ίδια δηλώνει «πολύ ευλογημένη»

Η Μαίρη Μιούνιζ ανυπομονεί να συμμετάσχει και του χρόνου στις εκδηλώσεις, ενώ στο ερώτημα «ποιο είναι το μυστικό της» λέει: «Είμαι τόσο πολύ ευλογημένη. Προσεύχομαι και πολύ. Αυτό βοηθάει. Ναι. Και με αγαπούν και δίνω κι εγώ αγάπη. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό».