Πάνω από 20 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών που συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, συνέλαβαν άντρες του ισραηλινού στρατού (IDF) κατά την επιχείρησή τους στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς. Παράλληλα, ανέφεραν πως στους χώρους του νοσοκομείου βρήκαν και όπλα.


4 ασθενείς νεκροί στο νοσοκομείο Νάσερ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ύστερα από διακοπές ρεύματος που είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η παροχή οξυγόνου στο νοσοκομείο Νάσερ, αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις το πήραν υπό τον έλεγχό τους.

«Οι γεννήτριες του νοσοκομειακού συγκροτήματος σταμάτησαν και διεκόπη η ηλεκτροδότηση» διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Το υπουργείο εξέφρασε επίσης φόβους για τη ζωή εννέα άλλων ασθενών που βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και στη μονάδα βρεφών νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις, και δήλωσε ότι θεωρεί «τις ισραηλινές δυνάμεις υπεύθυνες για τη ζωή των ασθενών και των ομάδων» που βρίσκονται στο σημείο.

Νεκροί αρκετοί μαχητές της Χαμάς από ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα

Οι ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν χθες σε κέντρα διοίκησης, στρατιωτές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών στη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου δέκα μαχητές σκοτώθηκαν μόνο στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς, στην οποία μάχες μαίνονται εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσαν οι IDF.

Μαχητές σκοτώθηκαν επίσης στο κεντρικό τμήμα του θύλακα, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος από το Ισραήλ. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει ότι καμιά από τις πληροφορίες του ισραηλινού στρατού δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.


Μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ και του συμμαχικού της κινήματος Άμαλ σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι δύο οργανώσεις.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν έπειτα από σειρά αιματηρών επεισοδίων στη μεθόριο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, όπου οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων έχουν αυξηθεί, εγείροντας φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANI, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προχώρησε τη νύκτα σε πλήγματα εναντίον πέντε χωριών στον νότιο Λίβανο.

Το σιιτικό κίνημα Άμαλ, του οποίου ηγείται ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, ανακοίνωσε τον θάνατο τριών μελών του σε πλήγμα εναντίον σπιτιού στο χωριό αλ Καντάρα.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι δύο μαχητές της σκοτώθηκαν. Με αυτούς τους θανάτους ανέρχεται σε 12 ο αριθμός των μελών του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ, απαντώντας στις χθεσινές ισραηλινές επιδρομές που κόστισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

Δέκα άμαχοι και πέντε μέλη της Χεζμπολάχ, ανάμεσά τους ένας στρατιωτικός διοικητής, σκοτώθηκαν χθες στον Λίβανο. Στην ισραηλινή πλευρά μία στρατιώτης έχασε τη ζωή της από την εκτόξευση ρουκέτας από τον Λίβανο. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση αυτή.

Η Τετάρτη ήταν η πιο αιματηρή ημέρα εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες, όταν ξεκίνησαν οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού.