Την «αδυναμία και σήψη» του συστήματος που έχτισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία, υπογραμμίζουν οι αναφορές - αν αυτές αληθεύουν - για τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή, δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Πρώτα απ' όλα, αν αυτές οι αναφορές είναι ακριβείς, οι καρδιές μας συμπονούν τη σύζυγό του και την οικογένειά του», δήλωσε ο Μπλίνκεν από το Μόναχο.
«Πέρα από αυτό, ο θάνατός του σε μια ρωσική φυλακή, η εμμονή και ο φόβος για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, υπογραμμίζουν μόνο την αδυναμία και τη σήψη στην καρδιά του συστήματος που έχτισε ο Πούτιν. Η Ρωσία είναι υπεύθυνη γι' αυτό», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

«Θα μιλήσουμε με τις πολλές άλλες χώρες που ανησυχούν για τον Αλεξέι Ναβάλνι, ειδικά αν αυτές οι αναφορές αποδειχθούν αληθινές», δήλωσε ο Μπλίνκεν.
Παράλληλα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η Ουάσινκτον αναζητά επιβεβαίωση του θανάτου του Ναβάλνι. «Αν επιβεβαιωθεί, είναι μια τρομερή τραγωδία», είπε ο Σάλιβαν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο NPR.