Το Twitter ανέστειλε προσωρινά το λογαριασμό της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, μια ημέρα αφότου χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να ορκιστεί ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία του συζύγου της.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, δημοσίευσε ένα βίντεο στο «X» (πρώην Twitter) στο οποίο υποσχόταν να αγωνιστεί για μια «ελεύθερη Ρωσία», λίγες ημέρες αφότου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι σε ρωσική φυλακή.


Το απόγευμα της Τρίτης (20/2), όμως, ο λογαριασμός της δεν ήταν για λίγο προσβάσιμος στους χρήστες. Δεν είναι σαφές γιατί ο λογαριασμός της ανεστάλη και στη συνέχεια επανήλθε.


Ούτε η X ούτε ο ιδιοκτήτης Elon Musk έχουν σχολιάσει επί του ζητήματος, με το BBC να ζητά από την εταιρία να το πράξει.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της X, οι λογαριασμοί μπορούν να ανασταλούν για ανάρτηση spam ή κατάχρηση ή αν η ασφάλεια ενός λογαριασμού βρίσκεται σε κίνδυνο. Η κ. Navalnaya, η οποία γενικά κράτησε χαμηλό προφίλ καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του εκλιπόντος συζύγου της, δημιούργησε λογαριασμό στο X τη Δευτέρα.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε την ίδια ημέρα, η κ. Navalnaya κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι περίμεναν να εξαφανιστούν τα ίχνη του θανατηφόρου νευροτοξικού παράγοντα Novichok από το σώμα του συζύγου της προτού το αποδώσουν στην οικογένειά του. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η κατηγορία ήταν αβάσιμη και ότι η έρευνα για τον θάνατό του βρισκόταν σε εξέλιξη.

Το βίντεο αυτό, στο οποίο η φωνή της ακουγόταν να τρέμει από θλίψη και θυμό, μοιράστηκε ευρέως από άλλους χρήστες. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο λογαριασμός της έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 οπαδούς από τότε που δημιουργήθηκε.