Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επιβλήθηκε σε 55χρονη από την Ιταλία, η οποία παρίστανε την έγκυο εδώ και πολλά χρόνια, στήνοντας 17 περιπτώσεις εγκυμοσύνης βάζοντας μαξιλάρια στην κοιλιά της, με στόχο να αποσπά επιδόματα.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η 55χρονη φαίνεται πως είχε λάβει επιδόματα που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Mirror, η 55χρονη Μπάρμπαρα Γιοέλε κατηγορήθηκε ότι κέρδισε με δόλο μια περιουσία σε κρατικά επιδόματα και ότι πήρε σημαντικό χρόνο άδειας λόγω ψεύτικης εγκυμοσύνης.

Ιταλία: Από τις 17 εγκυμοσύνες ολοκληρώθηκαν οι 5


Από τις 17 υποτιθέμενες εγκυμοσύνες, ισχυρίστηκε ότι μόνο πέντε ολοκληρώθηκαν, ενώ οι άλλες 12 ήταν αποβολές. Η Γιοέλε υποστήριξε ότι γέννησε το τελευταίο της παιδί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι αστυνομικοί που την παρακολουθούσαν τους τελευταίους εννέα μήνες ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν ήταν ποτέ έγκυος.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, οι εισαγγελείς είπαν ότι η απάτη στήθηκε μέσω κλεμμένων πιστοποιητικών γέννησης από μια κλινική στη Ρώμη, μαζί με άλλα πλαστά έγγραφα.

Ο 55χρονος σύντροφός της, Ντάβιντε Πιτσινάτο, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι ήξερε «πολύ καλά» ότι η Γιοέλε δεν ήταν ποτέ έγκυος. Φέρεται ότι κατέθεσε εναντίον της για να δεχτεί μικρότερη ποινή, καθώς κατηγορήθηκε ως συνεργός της.

Πάντως, η γυναίκα είπε ότι τα πέντε παιδιά υπάρχουν και ότι οι εγκυμοσύνες της ήταν γνήσιες. Τελικά, η 55χρονη Ιταλίδα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και έξι μηνών.