H Boeing προχώρησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του προγράμματος των αεροσκαφών 737 MAX, ένα και πλέον μήνα μετά το περιστατικό με την έκρηξη της πόρτας κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines 

Ο Εντ Κλαρκ, που απομακρύνθηκε από την εταιρεία, αντικαταστάθηκε από την Κέιτι Ρίνγκολντ, η οποία ήταν αντιπρόεδρος της Boeing αρμόδια για τις επιχειρήσεις παράδοσης 737.

Η Ρίνγκλοντ αντικαθιστά τον Κλαρκ και στη θέση του διευθυντή των εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Ρέντον της Ουάσινγκτον, που είναι ο τόπος τελικής συναρμολόγησης των 737 MAX, ανέφερε το Reuters. Η αλλαγή ανακοινώθηκε σε υπόμνημα που στάλθηκε στους υπαλλήλους.

Boeing: Τα 737 MAX είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε δύο δυστυχήματα το 2018 και το 2019 με 346 νεκρούς


Η αποχώρηση του στελέχους, όπως σημειώνει το Axios, έρχεται μετά την ανακοίνωση ομοσπονδιακού εποπτικού φορέα ότι την παρ' ολίγον καταστροφή πιθανότατα προκάλεσαν βίδες που έλειπαν.

Κατά το περιστατικό δεν τραυματίστηκαν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος, αλλά η έκρηξη ώθησε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να διατάξει τους φορείς εκμετάλλευσης να καθηλώσουν και να επιθεωρήσουν όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9 στις ΗΠΑ.

Τα περισσότερα αεροσκάφη επέστρεψαν στην υπηρεσία, αλλά οι επιθεωρήσεις αποκάλυψαν ζητήματα ποιοτικού ελέγχου, όπως χαλαρωμένα μπουλόνια.

Τα αεροσκάφη 737 MAX είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε δύο δυστυχήματα, το 2018 και το 2019, στα οποία έχασαν τη ζωή τους συνολικά 346 άνθρωποι. Μετά και τα δυστυχήματα τα αεροσκάφη του τύπου είχαν καθηλωθεί για μήνες μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.