Ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε χθες, Τετάρτη 21/01, εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα.

Οι δηλώσεις Μπάιντεν έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, όπου συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος.

*Διαβάστε εδώ: Τα σενάρια για τον θάνατο του Ναβάλνι: Τον κράτησαν στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του, με αφορμή την αντίδρασή του στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή.


Τζο Μπάιντεν: «Π@@ς γιος» ο Πούτιν

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός σκύλας γιος (σ.σ. ‘crazy SOB’), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Το ακρώνυμο τριών γραμμάτων που χρησιμοποίησε ο κ. Μπάιντεν παραπέμπει στη φράση «son of a bitch» (που μπορεί να αποδοθεί ως «σκύλας γιος» ή «π@@ς γιος» στα ελληνικά).

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Ρώσο ομόλογό του «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου».

Μάλιστα, διεμήνυσε πως αύριο, Παρασκευή 23/02, θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί προσωπικά τον Ρώσο ομόλογό του και τους «τραμπούκους» του για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατηγορία δυτικών πολιτικών πως για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου ευθύνεται ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε χρησιμοποιήσει την ίδια έκφραση, «son of a bitch», αντιδρώντας σε ερώτηση που τού υπέβαλε δημοσιογράφος του Fox News, του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2022, πιθανόν χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει πως το μικρόφωνό του παρέμενε ανοικτό.