Ο λόγος που ο Κιμ Γιονγκ Ουν κρύβει τον γιο του δεν είναι για να τον προστατεύσει, αλλά γιατί ντρέπεται γι’ αυτόν, επειδή είναι «χλομός και αδύνατος».

*Διαβάστε εδώ: Βόρεια Koρέα: Με μελωδία που τους υπενθυμίζει υποταγή στο κράτος ξυπνάνε κάθε μέρα στην Πιονγκγιάνγκ

Η αποκάλυψη έρχεται διά στόματος του πρώην κατασκόπου, αξιωματικού εν αποστρατεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας, Τσόε Σου-γιονγκ, στην «Daily Mail».

Ο Τσόε ισχυρίζεται ότι ο «Κιμ δεν βρίσκει ελκυστική την εξωτερική εικόνα του παιδιού του και δεν θέλει να εμφανίζεται δημόσια, ούτε δίπλα του. Δεν είναι… τροφαντός, δεν μοιάζει στον παππού του Κιμ Ιλ-σουνγκ, ώστε να δείχνει καλοαναθρεμμένος, αλλά χλομός και λεπτός», δήλωσε στους «Korea Times», διευκρινίζοντας πως «για τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας η ομοιότητα με τον Κιμ Ιλ-σουνγκ -τον παχουλό ιδρυτή του έθνους- θεωρείται απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Για το λόγο αυτόν, όταν και o Κιμ ήταν νεότερος και πιο αδύνατος, ο πατέρας του και η θεία του τού υπέδειξαν να πάρει βάρος, για να του μοιάζει, για λόγους καθαρά γοήτρου και εξουσίας.

Όταν θα έπρεπε να συναναστραφεί την ελίτ της Βόρειας Κορέας και ειδικά τους παλιούς στρατηγούς, η σωματική του διάπλαση θα έπρεπε να προξενεί φόβο.

Το να είσαι αδύνατος θα μπορούσε να θυμίζει στον πληθυσμό της Βόρειας Κορέας ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά και τη σημερινή δεινή κατάσταση του λαού της χώρας», τονίζει ο Τσόε.