Επίθεση εναντίον του πρίγκιπα Χάρι εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο πρίγκιπας Χάρι δε θα έχει τη δική του προστασία, εάν κερδίσει τις εκλογές του 2024 και γίνει ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε συνέδριο συντηρητικών το περασμένο Σάββατο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, για την υπερβολική αβρότητα που επέδειξε απέναντι στο ζεύγος των Σάσεξ από τότε που αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο 2020, κάνοντας λόγο για ειδικά προνομία και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι υπήρξαν υπερβολικά ευγενικοί απέναντί του μετά από αυτό που έκανε».

Ο ίδιος θεωρεί «ασυγχώρητη» την προδοσία του Βρετανού γαλαζοαίματου στο πρόσωπο της εκλιπούσας γιαγιάς του, Βασίλισσας Ελισάβετ και όπως είπε: «Εγώ δεν θα τον προστάτευα. Πρόδωσε τη βασίλισσα. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Θα έπρεπε να τα βγάλει πέρα μόνος του αν ήταν στο χέρι μου».

Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς μετανάστευσης του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο μήνυσης, που κατέθεσε το συντηρητικό Τhink Τank Heritage Foundation εις βάρος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το Heritage Foundation αμφισβητεί ότι τηρήθηκαν τα σωστά πρωτόκολλα, για να επιτραπεί η είσοδος του Χάρι στη χώρα, αφού ο ίδιος είχε παραδεχτεί στα απομνημονεύματά του με τίτλο ''Spare'', ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών στο παρελθόν.