Μπορεί να μην το θέλει, αλλά… ταυτίζεται όλο και περισσότερο ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν, τουλάχιστον αναφορικά με τις γκάφες. Ολοένα και πιο συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ, προβαίνοντας σε λεκτικά ατοπήματα γεγονός που προβληματίζει έντονα τους ειδικούς για την διανοητική του κατάσταση, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Αυτή τη φορά όμως, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο protothema.gr σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο Ρεπουμπλικανός τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε λάθος αναφερόμενος στην τρίτη σύζυγό του καθώς αντί να την αποκαλέσει Μελάνια, την είπε Μερσέντες!

To κοινό έμεινε εμβρόντητο ακούγοντας τον Τραμπ να αποκαλεί την σύζυγό του ως μάρκα αυτοκινήτου με ορισμένους ειδικούς να προειδοποιούν ότι εμφανίζει έντονα σημάδια άνοιας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror, o Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία στις ΗΠΑ, φαίνεται να πέφτει στον... λάκκο που έσκαψε ο ίδιος μπερδεύοντας ακόμη και το όνομα της συζύγου του, στη Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Ρεπουμπλικανών.

Trump calls Melania 'Mercedes' during CPAC speech
Trump calls Melania 'Mercedes' during CPAC speech

Τι εκτιμούν ειδικοί για τον Τραμπ

Ειδικός σε θέματα ψυχικής υγείας εκφράζει φόβο ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ πάσχει από άνοια κι είναι μάλιστα, σε χειρότερη κατάσταση από τον 81χρονο Δημοκρατικό Μπάιντεν.

Μιλώντας στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ άρχισε να χειροκροτεί την πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, και να λέει πόσο «την αγαπάει ο κόσμος». «Ω, κοιτάξτε αυτή τη Mercedes (αντί να πει Μελάνια), είναι πολύ καλή», είπε καθώς το κοινό συνέχισε το χειροκρότημα.

Την ίδια ώρα, προειδοποίησε τους συμπολίτες του για το μέλλον με το οποίο θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι εάν ο νυν πρόεδρος ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο. «Εάν ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν και οι κακοποιοί του κερδίσουν το 2024, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Η χώρα μας θα βυθιστεί πολύ περισσότερο», τόνισε.

Πάντως, έρευνα της Πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής, έδειξε ότι στην πραγματικότητα ο Τραμπ και όχι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν, έχει μειωμένη πνευματική ικανότητα. «Το 2018, ο Τραμπ έκανε το ιατρικό τεστ και καυχιόταν για τα αποτελέσματά του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Έχει ήδη παροτρύνει τον αντίπαλό του να κάνει το τεστ κοπώσεως όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποβλήθηκε στο γνωστικό αυτό τεστ και είπε ότι ο Μπάιντεν ''δεν το έκανε γιατί δεν θα μπορούσε να το περάσει''».

Αλλά για τον Δρ. Τζον Γκάρτνερ, ψυχολόγο και πρώην καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην πραγματικότητα ο Τραμπ και όχι ο πρόεδρος Μπάιντεν δείχνει μειωμένη πνευματική οξυδέρκεια. Άρα, για τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο θα πρέπει κυρίως να ανησυχούμε, όπως επισημαίνει ο Αμερικανός καθηγητής στον ιστότοπο Salon.

 «Πρόκειται για μια ιστορία δύο εγκεφάλων. Ο εγκέφαλος του Μπάιντεν γερνάει. Ο εγκέφαλος του Τραμπ έχει άνοια», επισημαίνει ο Δρ. Γκάρτνερ ο οποίος θεωρεί ότι ο Τραμπ εμφανίζει σημάδια «λεκτικής παραφασίας». Αυτό συμβαίνει όταν ένας ασθενής αντικαθιστά λέξεις που δεν ακούγονται παρόμοια και συνήθως , τέτοια σημάδια δεν παρατηρούνται έως ότου ο ασθενής εισέλθει σε μέτρια έως σοβαρά στάδια του Αλτσχάιμερ».