Κηδεύεται σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό του, στα περίχωρα της Μόσχας, ο Αλεξέι Ναβάλνι, με τους δικούς του ανθρώπους να λένε πως αντιμετώπισαν δυσκολίες ακόμα και για να βρουν νεκροφόρα, προκειμένου να οδηγήσουν τη σορό του στην εκκλησία.

«Άγνωστοι τηλεφωνούν στα νεκροτομεία και τους απειλούν, αν δεχτούν να πάρουν το σώμα του Αλεξέι», ισχυρίζονται οι συγγενείς του Αλεξέι Ναβάλνι.

Τελικά, η σορός του Ναβάλνι μεταφέρθηκε υπό βροχή χειροκροτημάτων από τους υποστηρικτές του, λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρίστανται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αλεξέι Ναβάλνι και ξένοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων οι πρεσβευτές της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα που διέκοπταν οι λυγμοί της οικογένειας και των συνεργατών του Ναβάλνι. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, της Μόσχας, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσει τον χαμένο ηγέτη. Η τελετή στον ναό διήρκεσε περίπου μια ώρα και στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε σε κοιμητήριο για την ταφή.

Καθώς η καμπάνα χτυπούσε πένθιμα, το φέρετρο του Ναβάλνι μεταφέρθηκε από την εκκλησία και τοποθετήθηκε ξανά στη νεκροφόρα ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε το όνομά του.

Συναισθήματα θλίψης και οργής, με δάκρυα να κυλούν στα πρόσωπα των παρευρισκομένων. "Ευχαριστούμε Αλεξέι, δεν θα σε ξεχάσουμε!", φώναξαν κάποιοι, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τον αγώνα του αείμνηστου ηγέτη.

Μασκοφόροι αστυνομικοί, σιωπηλοί θεατές του πένθους, παρακολουθούσαν από απόσταση καθώς η νεκροφόρα απομακρυνόταν για το νεκροταφείο Borisovskoye - λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την εκκλησία όπου τελέστηκε η κηδεία.

navalny-kideia-funeral-02-20240301
navalny-kideia-funeral-03-20240301
navalny-kideia-funeral-04-20240301
navalny-kideia-funeral-05-20240301
navalny-kideia-funeral-06-20240301
naval-22


*Διαβάστε εδώ: Ναβάλνι: Συνελήφθη ο δικηγόρος του, που συνόδευσε τη μητέρα του στην παράδοση της σορού

navalni_khdeiaγηφκλ-001
navalni_khdeiaκφφδ-002
navalni_khdeiaφκφ__-003
navalni_khdeiaφξλφδ-004



Σημειώνεται ότι η νεκρώσιμη ακολουθία θα μεταδοθεί επίσης διαδικτυακά και στο κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο μεγαλύτερος πολιτικός εχθρός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου σε ρωσική φυλακή, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο.

Alexei Navalny's Funeral LIVE | Funeral Of Russian Opposition Leader Alexei Navalny | Russia News