Η ασθένεια του Βασιλιά Καρόλου, αλλά και η απόσυρσή του από τα καθήκοντά του έδωσαν τροφή στις φήμες που θέλουν να ετοιμάζει την διαδοχή του. Την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας για να δώσει τη μάχη του με τον καρκίνο, πλήθος δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν πως προετοιμάζει τη διαδικασία διαδοχής του από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο Κάρολος έχει αποσυρθεί στο παλάτι του Σάντριγκχαμ για να ξεκουραστεί, μετά από τις προτροπές των γιατρών του και πολλές από τις δημόσιες υποχρεώσεις του τις έχουν αναλάβει η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και φυσικά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Εκείνος συνεχίζει την εβδομαδιαία ακρόαση με τον πρωθυπουργό και μάλιστα πριν μια εβδομάδα είχε και την πρώτη δια ζώσης συνάντηση με τον Ρίσι Σούνακ μετά τη διάγνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης προετοιμάζει ένα ταξίδι στην Αυστραλία, χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει ακόμη η ακριβής ημερομηνία ή περισσότερες λεπτομέρειες.

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτα έρχεται η διαδοχή ή το ταξίδι;

Γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο βασιλιάς Κάρολος προετοιμάζει το έδαφος της διαδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται, η ανάληψη της μοναρχίας από τον Ουίλιαμ θα γίνει πολύ σύντομα. Άλλωστε και η απόφαση της βασίλισσας Καμίλα να αποχωρήσει από τις δημόσιες εμφανίσεις λόγω κόπωσης, ενίσχυσε τις φήμες αυτές.

Τόσο ο Ουίλιαμ, όσο και η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ δημοφιλείς και αγαπητοί στον βρετανικό λαό. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να περνούν κι αυτοί την δική τους περιπέτεια, μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ, όμως χαίρουν της αγάπης και της εύνοιας των Βρετανών.

Από την άλλη, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος δε σκοπεύει να αποχωρήσει από τον θρόνο. Σημειώνουν όμως με νόημα ότι όλα θα κριθούν από το επικείμενο ταξίδι του στην Αυστραλία.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα πρέπει να βρεθούν εκεί για τη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας που θα γίνει στη Σαμόα στις 24 Οκτωβρίου. Ο μονάρχης πρέπει να παρουσιαστεί για να εκπροσωπήσει το στέμμα.

Το ταξίδι αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού θα είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος θα βρεθεί εκεί ως βασιλιάς και την τελευταία φορά το είχε πραγματοποιήσει η βασίλισσα Ελισάβετ το 2018.

Επίσημα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το ταξίδι ο Κάρολος. Όμως όλα είναι ανοιχτά και ανάλογα με τις εξελίξεις στην υγεία του θα φανεί αν θα ετοιμάσει βαλίτσες ή θα αποσυρθεί για να βάλει μπροστά στον Ουίλιαμ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj7iyyc5fo1)