Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε η Μισέλ Ομπάμα, όσον αφορά το ενδεχόμενο να κατεβεί υποψήφια για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στους Δημοκρατικούς αντί του Τζο Μπάιντεν.

Παρά το γεγονός ότι η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ διατηρεί δυναμική στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, με μια δήλωσή της στο NBC, η διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου της, Κρίσταλ Κάρσον έβαλε τέλος στις εικασίες αναφέροντας: «Όπως έχει εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ, δεν θα είναι υποψήφια για την Προεδρία. Η κυρία Ομπάμα υποστηρίζει την εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις».

Θέλει να μείνει μακριά από την πολιτική

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μισέλ Ομπάμα διέψευσε τις εικασίες για τις πιθανές προεδρικές της φιλοδοξίες. Το 2019 είχε πει στο The National ότι «δεν υπήρχε πιθανότητα» να κατεβεί υποψήφια αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν τόσοι τρόποι να βελτιώσει κανείς τη χώρα και να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο κι εγώ συνεχίζω με πολλούς απ’ αυτούς, από το έργο μου με νεαρούς ανθρώπους μέχρι τη βοήθεια σε οικογένειες να ζουν υγιέστερα. Αλλά το να καθίσω πίσω από το Οβάλ Γραφείο δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Δεν είναι για μένα».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και πέρυσι στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε: «Η πολιτική είναι δύσκολη», σε ειδικό αφιέρωμα στο Netflix, υπογραμμίζοντας ότι «Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν πρέπει να το θέλουν. Πρέπει να είναι μέσα στην ψυχή σας, γιατί είναι τόσο σημαντικό. Δεν είναι στην ψυχή μου».

Όπως όλα δείχνουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Νοέμβριο θα οδηγηθούμε σε μια νέα μονομαχία Μπάιντεν – Τραμπ τον Νοέμβριο, με την ίδια μιλώντας το περασμένο Ιανουάριο στο podcast “On Purpose” του Τζέι Σέιτ να λέει: «Τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές; Είμαι τρομοκρατημένη με αυτό που θα μπορούσε να συμβεί, γιατί μετρά ποιος θα είναι ο ηγέτης μας, ποιον θα επιλέξουμε, ποιος θα μιλά εξ ονόματός μας, ποιος θα βρίσκεται στον άμβωνα, όλα αυτά μας επηρεάζουν με τρόπους που μερικές φορές νομίζω ότι οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένους».

Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα την ήθελαν ως «αντικαταστάτρια» του Τζο Μπάιντεν

Δημοσκόπηση της Rasmussen Reports, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δείχνει ότι σχεδόν το 48% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών είπαν ότι συμφωνούν να βρει το κόμμα έναν άλλο υποψήφιο στη θέση του Μπάιντεν, έναντι 38% που εξέφρασε αντίθετη γνώμη. Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, οι ανησυχίες για την προχωρημένη ηλικία του 81χρονου Μπάιντεν έχουν πυροδοτήσει εικασίες περί αντικατάστασής του από άλλον υποψήφιο.

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, αν και οι ερωτώμενοι δεν συμφώνησαν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για την αντικατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ, σε περίπτωση που εκείνος αποχωρήσει για λόγους υγείας από την κούρσα, η 60χρονη Μισέλ Ομπάμα προηγείται με 20%, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις να ακολουθεί με 15%, την πρώην ΥΠΕΞ της χώρας, Χίλαρι Κλίντον με 12%, τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ με 11% και την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ με 9%. Οι περισσότεροι ερωτώμενοι (ποσοστό 27%) απάντησαν «κανένα εκ των προαναφερθέντων».


Απασχολημένη με τη συγγραφή βιβλίων η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Μακριά από την πολιτική, συνεχίζοντας να δείχνει την αγάπη της και την αφοσίωσή της στη συγγραφή βιβλίων, θα προχωρήσει η Μισέλ Ομπάμα. Το τελευταίο της βιβλίο, με τίτλο “The Light We Carry” («Το Φως Μέσα Μας») θα επανακυκλοφορήσει σκληρόδετο στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Απρίλιο, με την ίδια να σχολιάζει σε πρόσφατο βίντεό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Αυτό το βιβλίο σημαίνει τόσα πολλά για μένα».