Η 3χρονη Λάιλα Ντέιβις από τη Βρετανία έχει τραβήξει την προσοχή για τα ασυνήθιστα μαλλιά της. Η μικρή πάσχει από το "σύνδρομο ανεξέλεγκτων μαλλιών", μία σπάνια πάθηση που επηρεάζει μόνο 100 άτομα στον κόσμο.

Τι είναι το "σύνδρομο ανεξέλεγκτων μαλλιών";

Πρόκειται για μία γενετική διαταραχή που επηρεάζει την υφή και την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα παιδιά με αυτό το σύνδρομο τυπικά έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά, τα οποία είναι άγρια, ξηρά και δύσκολα στο χτένισμα.

Το UHS αναπτύσσεται στην παιδική ηλικία, συχνά μεταξύ της βρεφικής ηλικίας και της ηλικίας των τριών ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και τα δώδεκα. Τα παιδιά που το αναπτύσσουν τείνουν να έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά - και υπάρχουν μόνο περίπου 100 περιπτώσεις στον κόσμο. Η μαμά Charlotte Davis, 30 ετών, είπε ότι ενώ τα μαλλιά της Layla είχαν μακρύνει, δεν είχαν αλλάξει πραγματικά τον περασμένο χρόνο.

dav2

Η περίπτωση της Λάιλα

Η Λάιλα έχει ξανθά μαλλιά, τα οποία είναι πολύ φουντωτά και φριζαρισμένα. Οι γονείς της δεν μπορούν να τα στρώσουν με τίποτα, και η μικρή έχει λάβει διάφορα παρατσούκλια, όπως "Φλάφι", "Μπόρις Τζόνσον" και "Άλμπερτ Αϊνστάιν".

Η αντίδραση της οικογένειας

Η μητέρα της Λάιλα, Σάρλοτ Ντέιβις, δηλώνει ότι η κόρη της είναι ένα ευτυχισμένο παιδί που δεν επηρεάζεται από τα σχόλια για τα μαλλιά της.

«Οι φίλοι της στον παιδικό σταθμό την αποκαλούν Φλάφι, εξαιτίας των μαλλιών της, καθώς υπάρχει άλλη μία Λάιλα στην τάξη της. Δεν την πειράζουν πάντως για τα μαλλιά της και είναι ένα ευτυχισμένο παιδί που μιλάει σε όλους» είπε η μητέρα της.

View this post on Instagram

A post shared by Layla Davis (@laylas_locks)

«Την κουρέψαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ φουντωτά τα μαλλιά της» συνέχισε. «Ελπίζω να μην αλλάξουν πολύ, απλά να μακρύνουν λίγο ώστε να μπορούμε να της τα πιάνουμε αλογοουρά» είπε ενώ όσον αφορά τα πιθανά αρνητικά σχόλια, πρόσθεσε: «Θέλω απλώς να τα αγαπάει, καθώς όταν μεγαλώσει, τα παιδιά θα αρχίσουν να κάνουν διάφορα σχόλια. Είναι η δουλειά σου ως μαμά να εξοπλίζεις τα παιδιά σου για κάθε κατάσταση, οπότε ελπίζω να τα βρίσκει ωραία όπως εγώ».