Βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα, Τετάρτη 6/03, την Οδησσό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκρήξεις σημειώθηκαν πολύ κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γεωργία Σκιτζή, η οποία βρίσκεται στην αποστολή με τον πρωθυπουργό στην Ουκρανία, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Οδησσού, η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ακούστηκαν οι σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του», διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές.

*Διαβάστε εδώ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι στην Οδησσό - Τρεις νεκροί από την έκρηξη


Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδωσε ότι με βάση την ενημέρωση που είχαν από τις ουκρανικές αρχές από την επίθεση, έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα στην πόλη της Οδησσού.

Σημειώνεται πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν στην Ουκρανία ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα και η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.