Επεισόδιο που ήθελε να στείλει μήνυμα, αλλά και άκρως τολμηρό τόσο απέναντι στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του οποίου η Ρωσία βλέπει κάθε δυτικό ηγέτη ήταν η σημερινή επίθεση στην Οδησσό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ABC, η επίθεση στην Οδησσό ήταν μια  από τις πιο επικίνδυνες στιγμές για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Το αμερικανικό Μέσο γράφει ότι «σύμφωνα με πηγές, ένας πύραυλος εξερράγη στην ουκρανική πόλη-λιμάνι της Οδησσού νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μόλις εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

 «Χτύπησε σε μερικές εκατοντάδες μέτρα από εμάς, ενώ η συνάντηση ήταν σε εξέλιξη», πρόσθεσε πηγή που επικαλείται το ABC.

Η πηγή πρόσθεσε επίσης, κατά τις πληροφορίες αυτές, ότι επρόκειτο για την πιο επικίνδυνη στιγμή για τον Ουκρανό πρόεδρο, εξαιρουμένων των ταξιδιών του Ζελένσκι για να επισκεφθεί στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Από την πλευρά του, και το CNN οδηγείται στο ίδιο συμπέρασμα, γράφοντας: «Ο Ζελένσκι πραγματοποιεί συχνά ταξίδια υψηλού κινδύνου στις γραμμές του μετώπου και έχει καλωσορίσει δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των δύο και πλέον ετών πολέμου με τη Ρωσία, αλλά η επίθεση της Τετάρτης μπορεί να αποτελεί μια από τις επικίνδυνες στιγμές για τον πρόεδρο».

«Δεν στόχευαν τον Ζελένσκι» λέει πηγή για την επίθεση στην Οδησσό

Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή, δεν φαίνεται πιθανό ο στόχος να ήταν ο Ζελένσκι, αλλά οι Ρώσοι, πιθανότατα, εκτόξευαν πυραύλους στους συνήθεις στόχους τους.

Κανένας από τους ηγέτες δεν έπαθε τίποτα, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από την επίθεση. Μια πηγή δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

 «Είδαμε αυτή την επίθεση σήμερα», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μητσοτάκη. «Βλέπετε με ποιους έχουμε να κάνουμε, δεν τους νοιάζει πού θα χτυπήσουν. Ξέρω ότι υπήρχαν θύματα σήμερα. Δεν γνωρίζω ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.