Ταυτόχρονα στην Ουάσινγκτον θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν και ο διοικητής της ΜΙΤ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Μilliyet μιλά για κρίσιμο απολογισμό στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czncfgqmyca9)

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Μουρράτ Γετκίν σημειώνε: «O διοικητής της ΜΙΤ στις ΗΠΑ  θα συναντηθεί με τον διοικητή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς μετά θα έχει συναντήσεις σε Λευκό Οίκο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως και στο Κογκρέσο».

Σημειώνεται πως, παράλληλα, στο πρόγραμμα του Φιντάν δεν είναι μόνο η συνάντηση με τον Μπλίνκεν, αλλά έχει και συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τζέικ Σάλιβαν, θα έχει συναντήσεις στο Κογκρέσο, όπως και με πολλά think tanks.

Διαβάστε ακόμα: Φιντάν: Ζητά να ξεκινήσει διάλογος για ειρήνη στην Ουκρανία - Την επόμενη εβδομάδα πάει στην Ουάσινγκτον

Από την πλευρά τους, τουρκικά ΜΜΕ, εν όψει της νέας συνάντησης σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, κάνουν λόγο για «νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ».