Τα πάνω-κάτω έχουν έρθει με ροζ και οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε σε Μονή της Κύπρου.

Η εκκλησία της Κύπρου «σείεται», αφού σύμφωνα με το philenews.com, το σκάνδαλο περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις πιστών μέχρι και σεξουαλικές πράξεις μοναχών. Το σκάνδαλο κορυφώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και παρότι αρχικά καταβλήθηκαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει βάζοντας στο επίκεντρο ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιέχει περίπου €800.000, καθώς επίσης και δυο διαμερίσματα σε Πειραιά και Κύπρο, που φέρονται να ανήκουν σε δυο μέλη του μοναστηριού. Επιπλέον, εξετάζεται το κατά πόσο τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο προέρχονται από προσφορές των πιστών, αλλά και στο πως οι μοναχοί βρήκαν τα χρήματα για την αγορά των διαμερισμάτων.

Αναφορές κάνουν λόγο και τεχνητό μύρο, το οποίο τοποθετούσαν σε σταυρό, και το οποίο «έρεε», όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, παραπέμποντας σε «θαύμα» και ως εκ τούτου, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο. Η υπόθεση έλαβε διαστάσεις, όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της Μονής, αλλά και σε δωμάτιο της Μονής, το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με το philenews.com, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια της αυριανής (08.03.2024) συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες, εκτός και αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για όσα συνέβησαν.

Σημειώνεται πως η Μονή, πέραν του ότι προσέλκυε χιλιάδες πιστών, προσέλκυε και μέλη της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.