Σύγχυση και πανικός επικράτησαν σε πτήση της Latam Airlines από το Σίδνεϊ στο Όκλαντ, όταν ξαφνικά στο αεροσκάφος συνέβη "ισχυρή ανατάραξη", με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 50 επιβατών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ανατάραξη, που φέρεται να οφείλεται σε "τεχνικό πρόβλημα" στο Boeing 787, σοκάρει τους επιβάτες.

Γυναίκα επιβάτης περιέγραψε ως «μικρή σύντομη βουτιά» αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως είπε, «ήμουν στο παρελθόν αεροσυνοδός και αυτή ήταν η πρώτη φορά που όλο το αεροπλάνο ήταν σαν να πάγωσε».

Πρώτες βοήθειες και νοσηλεία

Μετά την προσγείωση στο Όκλαντ, διασώστες έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ένας άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 13 επιπλέον άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για περαιτέρω αξιολόγηση.

Η Latam ζητεί συγγνώμη

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Όκλαντ όπως ήταν προγραμματισμένο. Λόγω του περιστατικού ορισμένοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος επηρεάστηκαν. Τους παρασχέθηκε άμεση βοήθεια και η κατάστασή τους είτε αντιμετωπίστηκε είτε αξιολογήθηκε στο αεροδρόμιο. Η Latam ζητεί συγγνώμη για την αναστάτωση και τους τραυματισμούς που μπορεί να προκλήθηκαν στους επιβάτες και τονίζει ότι παραμένει δεσμευμένη στο θέμα της ασφάλειας ως προτεραιότητα», δήλωσε στη Herald εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.