Την ευθύνη για το μπέρδεμα που προκλήθηκε, μετά την απόσυρση από τα μεγαλύτερα πρακτορεία της πρώτης φωτογραφίας της, ύστερα τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε, ανέλαβε η Κέιτ Μίντλετον.

*Διαβάστε εδώ: Κέιτ Μίντλετον: Θύελλα αντιδράσεων για την ''πειραγμένη'' φωτογραφία


Κέιτ Μίντλετον: Συχνά πειραματίζομαι με την επεξεργασία φωτογραφιών

Σε δήλωσή της που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζητά συγγνώμη για το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με τη φωτογραφία που αναρτήθηκε από το παλάτι του Κένσιγκτον, δηλώνοντας ότι «συχνά πειραματίζομαι με την επεξεργασία φωτογραφιών».

«Όπως αρκετοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, συχνά πειραματίζομαι με την επεξεργασία των φωτογραφιών. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για οποιοδήποτε μπέρδεμα δημιουργήθηκε με την οικογενειακή φωτογραφία που αναρτήσαμε την Κυριακή. Ελπίζω όλοι να γιορτάζουν μια πολύ χαρούμενη Γιορτή της Μητέρας. C.», αναφέρει στη δήλωσή της η Κέιτ Μίντλετον.


Τι προηγήθηκε

«Θύελλα αντιδράσεων» προκάλεσε η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά το χειρουργείο που υπεβλήθη στην κοιλιά, καθώς τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανή ψηφιακή επεξεργασία αυτής.

Κορυφαία πρακτορεία, όπως το Reuters, το Associated Press και το AFP, «απέσυραν» τη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον, λόγω ισχυρισμών ότι είναι «πειραγμένη», με τους θαυμαστές να επισημαίνουν «λάθη» που φέρεται να αποδεικνύουν ότι η φωτογραφία έχει υποστεί κάποια επεξεργασία.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της, τα πρακτορεία Reuters, AP και AFP εξέδωσαν ειδοποιήσεις αφαιρώντας τη φωτογραφία από τις δικές τους βάσεις δεδομένων και ζητώντας από τους πελάτες που είχαν αδειοδοτήσει τη φωτογραφία να την αφαιρέσουν και από τις εκδόσεις τους.

Συγκεκριμένα, το Reuters δήλωσε ότι απέσυρε τη φωτογραφία ύστερα από «επανεξέταση μετά τη δημοσίευση». Στην ειδοποίησή τους το AP ανέφερε ότι «η πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα», ενώ το AFP επικαλέστηκε «συντακτικό ζήτημα». Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει είτε τη φωτογραφία είτε την αντίδραση των φωτογραφικών πρακτορείων.


Τα "λάθη" στη φωτογραφία

Στην εν λόγω φωτογραφία, η οποία, σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον, φέρεται να τραβήχτηκε από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ την περασμένη εβδομάδα στο Γουίνσδορ, φαίνεται η Κέιτ Μίντλετον να κάθεται σε εξωτερικό χώρο με τα τρία παιδιά της γύρω της. Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί της Κυριακής (10/03), μαζί με ένα μήνυμα που ευχαριστεί τον κόσμο για την υποστήριξή του. Σε αυτό ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και τη συνεχή υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας».



Τα κυριότερα «λάθη» που εντόπισαν χρήστες των social media ήταν: 
  1. η απουσία του εμβληματικού δαχτυλιδιού από το χέρι της Κέιτ,
  2. το κακώς ευθυγραμμισμένο φερμουάρ στο τζάκετ της,
  3. η θολή φούστα της πριγκίπισσας Σάρλοτ και το μανίκι της.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους διαδικτυακούς χρήστες, τα μαλλιά της Κέιτ φαίνονται «θολά», ενώ και τα μαλλιά της μικρής Σαρλότ μοιάζουν να έχουν υποστεί και αυτά επεξεργασία, αφού σταματούν κάπως απότομα στον ώμο της. Επιπλέον, στη φωτογραφία, ένα από τα δάχτυλα του πρίγκιπα Λούις φαίνεται πιο κοντό από τα άλλα, καθώς φαίνεται να σταυρώνει κάπως παράξενα τα δάχτυλά του. 

Τι συμβαίνει με την υγεία της

Τους τελευταίους μήνες, μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η Κέιτ Μίντλετον στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου, οι εικασίες και οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, μιας και η Κέιτ Μίντλετον κρατείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναρρώνοντας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία παπαράτσι της Κέιτ, μαζί με τη μητέρα της μέσα σε ένα αυτοκίνητο, με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να κάθεται στη θέση του συνοδηγού. 

Μέχρι στιγμής πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της μετά το χειρουργείο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με το παλάτι του Κένσινγκτον να αποκαλύπτει ότι η επέμβαση δεν είχε να κάνει με αντιμετώπιση κάποιας μορφής καρκίνου.


*Πληροφορίες από Dailymail, BBC, Telegraph