Οι κάτοικοι πόλης στη δυτική Ιαπωνία βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση καθώς έχουν ειδοποιηθεί να μείνουν μακριά από μια γάτα που έπεσε μέσα σε μια δεξαμενή με δηλητηριώδη χημικά.

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Φουκουγιάμα στην Ιαπωνία, καθώς έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν απομακρυσμένοι από μία γάτα που έπεσε σε δεξαμενή με δηλητηριώδη χημικά.

Η εν λόγω προειδοποίηση δόθηκε αφότου ένας εργάτης εργοστασίου επιμετάλλωσης στη Φουκουγιάμα στην Ιαπωνία εντόπισε κιτρινωπές πατημασιές γάτας που οδηγούσαν μακριά από τη δεξαμενή. Στη συνέχεια εξετάστηκε το υλικό ασφαλείας και η γάτα φαινόταν να τρέχει μακριά.Οι αξιωματούχοι στη Φουκουγιάμα ζήτησαν από το κοινό να μείνει μακριά από το ζώο και καλέσει την αστυνομία όταν τη δει. Πιστεύεται ότι το περίεργο αιλουροειδές βρισκόταν σε ένα δοχείο με εξασθενές χρώμιο, μια εξαιρετικά όξινη και καρκινογόνο χημική ουσία που έχει πορτοκαλί και καφέ χρώμα.

Ένα μέλος του προσωπικού βρήκε τα σημάδια από τις πατούσες όταν έφτασε για δουλειά χθες (12.03.2024) στο εργοστάσιο Nomura Plating Fukuyama, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Asahi.

Η περιβαλλοντική ομάδα της πόλης Fukuyama προειδοποίησε το κοινό να μην αγγίζει “μια γάτα που φαίνεται αφύσικη”, προσθέτοντας ωστόσο ότι το ζώο μπορεί να πέθανε ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το εργοστάσιο δήλωσε ότι η δεξαμενή είχε καλυφθεί με ένα κάλυμμα αλλά φαίνεται πως αναποδογύρισε. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Το περιστατικό μας αφύπνισε για την ανάγκη να λάβουμε μέτρα για να αποτρέψουμε μικρά ζώα, όπως γάτες, από το να τρυπώσουν μέσα, κάτι που δεν είχαμε προβλέψει ποτέ πριν”.

Το εξασθενές χρώμιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, αναπνευστικά προβλήματα και τύφλωση και το προσωπικό πρέπει να φοράει μάσκες και λαστιχένια γάντια όταν εργάζεται κοντά στην ουσία.