Πολύνεκρη έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο στην Κίνα, λίγο πριν από τις 08:00 (τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας), στην κομητεία Σανχέ, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πεκίνο.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε σε τουλάχιστον 7 νεκρούς και 27 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 14 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριo από νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί.

Διαρροή αερίου πιθανότατα η αιτία

Οι αρχές πιστεύουν, πως η έκρηξη οφειλόταν σε διαρροή αερίου. Το κτίριο όπου έδρευε το εστιατόριο κατέρρευσε, ενώ προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε άλλα και σε οχήματα στον περιβάλλοντα χώρο. Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.




Μεγαλώνει ο αριθμός δυστυχημάτων στην Κίνα

Η χαλαρότητα στην εφαρμογή και στην επιβολή των κανονισμών ασφαλείας έχει οδηγήσει στην αύξηση των πυρκαγών και θανατηφόρων δυστυχημάτων στην Κίνα.

Ενδεικτικά, τον Φεβρουάριο, πυρκαγιά σε πολυκατοικία στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους στην πόλη Νανκίν, στην ανατολική Κίνα, ενώ τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εμπορικό κατάστημα στη Σινγιού (κεντρική Κίνα) και μόλις 5 ημέρες νωρίτερα, πυρκαγιά στον κοιτώνα σχολείου στοίχισε τη ζωή σε 13 παιδιά.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ έδωσε στην αρχή της χρονιάς «σημαντικές οδηγίες» για να μειωθεί «ο αριθμός των ατυχημάτων».


Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS