Ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση σε γυναίκα κρίθηκε ο Ο Yeong-Suο, πρωταγωνιστής της γνωστής σειράς Squid Game.

Ειδικότερα, ο Ο Yeong-su, ο οποίος έπαιζε στην κορεατικής παραγωγής σειρά, Squid Game, που σημείωσε τεράστια επιτυχία το 2021, καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση, έπειτα από καταγγελία του ίδιου του θύματος.

Ο 80χρονος ηθοποιός κατηγορήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 για ισχυρισμούς ότι αγκάλιασε μια γυναίκα και τη φίλησε στο μάγουλο παρά τη θέλησή της κατά τη διάρκεια της δίμηνης περιοδείας του σε μια περιφερειακή περιοχή για μια παράσταση τo 2017.

«Αυτό που γράφεται στο ημερολόγιο του θύματος και η συμβουλευτική αναφορά του θύματος μετά το περιστατικό ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης», είπε το δικαστήριο, συμπληρώνοντας ότι η μαρτυρία του θύματος είναι συνεπής και «δεν είναι κάτι που μπορεί να επινοηθεί».

Ο νοτιοκορεάτης O Yeong-Su, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή για δύο έτη και σε υποχρεωτική παρακολούθηση για 40 ώρες εκπαίδευσης για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της περιοχής Σουόν, στα νότια προάστια της Σεούλ.

Διαβάστε ακόμα: Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία, εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης στην εργασία

Το 2022 ο ηθοποιός της σειράς Squid Game έγινε ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα

Ο ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε στους δημοσιογράφους πως σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Το 2022 ο 80χρονος έγινε ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα, αυτή του Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά, για την ενσάρκωση ενός ευάλωτου ηλικιωμένου στο επιτυχημένο δυστοπικό θρίλερ του Netflix.

Σημειώνεται πως πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το “Squid Game”από το 2021 που άρχισε να προβάλλεται, ενώ παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας.