Η επεξεργασμένη φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τα τρία παιδιά της για την Ημέρα της Μητέρας που δημοσίευσε η ίδια πριν λίγες μέρες έγινε αντικείμενο σχολίων, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ήταν η πρώτη φορά που το Παλάτι καταφεύγει σε αυτή τη λύση.

Όπως αποκάλυψε πρακτορείο φωτογραφιών μια φωτογραφία της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της είχε δεχτεί επίσης επεξεργασία. Η εν λόγω φωτογραφία-πορτρέτο τραβήχτηκε στο Κάστρο Μπαλμόραλ τον Αύγουστο του 2022, δηλαδή λίγες εβδομάδες πριν το θάνατό της και δείχνει την μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας να ποζάρει με τα 8 από τα 12 εγγόνια της.

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από την ίδια την Κέιτ Μίντλετον και δημοσιεύτηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 21 Απριλίου 2023 για να τιμήσει την ημέρα που θα ήταν τα 97α γενέθλιά της.

Τι αναφέρει το πρακτορείο για τη φωτογραφία

Το πρακτορείο Getty Images, ωστόσο, αναφέρει ότι η οικογενειακή φωτογραφία ήταν «ψηφιακά βελτιωμένη στην πηγή», αναθεωρώντας την μετά το πρόσφατο περιστατικό με την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Στη φωτογραφία, έχουν εντοπιστεί αρκετές αποκλίσεις, μεταξύ των οποίων η γραμμή της ταρτάν φούστας της βασίλισσας που δεν ταιριάζει κ.α. Όπως αναφέρει η Telegraph, ο πράσινος Chesterfield καναπές φαίνεται να έχει συμπιεστεί, ενώ υπάρχουν μαύρα μπαλώματα ορατά πίσω από τον πρίγκιπα Τζορτζ και τον πρίγκιπα Λούις, που υποδηλώνουν ότι η περιοχή έχει υποστεί επεξεργασία.

elizabethin


Ένας εκπρόσωπος της Getty Images είπε: «Η Getty Images εξέτασε την εν λόγω εικόνα και τοποθέτησε μια σημείωση του συντάκτη σε αυτήν, δηλώνοντας ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί ψηφιακά στην πηγή». Οι υποψίες για το οικογενειακό πορτρέτο πρωτοδημιουργήθηκαν πέρυσι από τον CEO της τεχνολογίας Christopher Bouzy, ο οποίος είπε ότι πίστευε ότι είχε υποστεί photoshop.

Η ετεροχρονισμένη αποκάλυψη ίσως προκαλέσει μια επιπλέον αμηχανία για την Κέιτ, η οποία όπως λέγεται, σύμφωνα με τη βασιλική συντάκτρια της Daily Mail, Ρεμπέκα Ίνγκσιλ, ήταν «πολύ στενοχωρημένη από τις συνέπειες» της φωτογραφίας της για την Ημέρα της Μητέρας.