Μέσα από ένα τρομακτικό βίντεο καταγράφηκαν οι τελευταίες στιγμές ένος άνδρα στη Μελβούρνη, λίγο πριν πέσει στο κένο από αερόστατο σε ύψος περίπου 450 μέτρων.

To θύμα διακρίνεται με ένα καφέ μπλουζάκι στο βίντεο που τράβηξε ένας από τους άλλους δέκα επιβαίνοντες την ώρα που το αερόστατο υψωνόταν στον ουρανό γύρω στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα.

Το αερόστατο διακρίνεται και σε ένα άλλο βίντεο, που τράβηξε άγνωστος από το έδαφος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας φαινόταν καλά στην υγεία του και συζητούσε για θέματα πολιτικής με τον χειριστή του αερόστατου στην αρχή της πτήσης, αλλά δέκα λεπτά αργότερα, όταν έφθασαν σε ύψος περίπου 450 μέτρων, εντελώς απροειδοποίητα έκανε βουτιά θανάτου.

Ο χειριστής του αερόστατου ειδοποίησε αμέσως το κέντρο επιχειρήσεων, την ώρα που έντρομοι οδηγοί αυτοκινήτων και πεζοί στο έδαφος έβλεπαν το θύμα να πέφτει από τον ουρανό.

Δείτε το βίντεο 

A balloon joyride turns to tragedy as a man falls hundreds of metres in Preston | 7 News Australia

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε η σορός του στον κήπο σπιτιού στο προάστιο Πρέστον της βορειοανατολικής Μελβούρνης. Αστυνομικοί απέκλεισαν αμέσως την περιοχή καθώς ξεκίνησε έρευνα για το τραγικό περιστατικό.

Το αερόστατο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο πάρκο Γιάρα Μπέντ στο Φέρφιλντ, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων με τους σοκαρισμένους επιβάτες να καταθέτουν για το συμβάν στην αστυνομία και να λαμβάνουν στη συνέχεια ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.