Ότι πήγε να στραγγάλισε την πρώην σύντροφό του, Γκρέις Τζαμπάρι, κατηγορείται ο Τζόναθαν Μέιτζορς.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου, η επαγγελματίας χορεύτρια κατέθεσε μήνυση στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενη ότι υπέστη επίθεση, δυσφήμιση και ξυλοδαρμό.

Έδωσε περισσότερα παραδείγματα για το πώς ο πρώην της φέρεται να την κακοποιούσε καθ' όλη τη διάρκεια της διετούς σχέσης τους από τον Αύγουστο του 2021 έως τις αρχές του 2023, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του «Rolling Stone».

Η Τζαμπάρι αναφέρθηκε σε έναν υποτιθέμενο βίαιο καυγά από τις 20 Σεπτεμβρίου 2022, υποστηρίζοντας ότι υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι όταν ο ηθοποιός έγινε σωματικά επιθετικός μετά από νυχτερινή της έξοδο με έναν φίλο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του πρακτορείου, το πρώην ζευγάρι ζούσε στο Λονδίνο όταν ο 34χρονος Μέιτζορς έριξε με τη βία την 31χρονη Τζαμπάρι στο καπό ενός αυτοκινήτου.

 «Η Γκρέις άρχισε να φωνάζει για βοήθεια», αναφέρεται στα έγγραφα. «Στη συνέχεια, ο Μέιτζορς άρπαξε με τη βία την Γκρέις, την έβαλε σε κεφαλοκλείδωμα και έβαλε το χέρι του στο στόμα της για να εμποδίσει κάποιον να ακούσει τις κραυγές της για βοήθεια».

Τα έγγραφα λένε ότι στη συνέχεια φέρεται να την έφερε μέσα στο σπίτι τους, όπου επανειλημμένα χτύπησε «το κεφάλι της στο μαρμάρινο πάτωμα, ενώ την στραγγάλιζε μέχρι που ένιωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να αναπνεύσει».

Τα έγγραφα ανέφεραν επίσης ότι ο ηθοποιός φέρεται επίσης να απείλησε να σκοτώσει την τότε κοπέλα του, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Ο Μέιτζορς φέρεται να άφησε την Τζαμπάρι ανίκανη να κινηθεί με «έναν συνεχή πονοκέφαλο», αλλά ο ηθοποιός απείλησε να αυτοκτονήσει αν πήγαινε στο νοσοκομείο. Εκτός από τον τραυματισμό στο κεφάλι, η Τζαμπάρι υπέστη επίσης μια μελανιά στην πλάτη της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Τζαμπάρι συμφώνησε να μην αναζητήσει ιατρική βοήθεια, στέλνοντας μήνυμα στον Μέιτζορς ότι «δεν θα πήγαινε στο γιατρό αν δεν αισθάνεσαι ασφαλής μαζί μου ή αν δεν με εμπιστεύεσαι. Υπόσχομαι ότι δεν θα σε αναφέρω ποτέ, αλλά καταλαβαίνω τον φόβο σου».

Ένα άλλο σημαντικό περιστατικό που αναφέρεται στη μήνυση ήταν από τον Ιούνιο του 2022.

 

Τότε, το ζευγάρι βρισκόταν στο Λος Άντζελες, όταν ο Μέιτζορς φέρεται να θύμωσε, με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσει τα χέρια της Τζαμπάρι πίσω της και να τη χτυπήσει σε έναν τοίχο, προκαλώντας έναν ακόμη τραυματισμό στο κεφάλι.

Η νέα κατάθεση έρχεται αφότου ο Μέιτζορς κρίθηκε ένοχος τον Δεκέμβριο του 2023 για επίθεση και παρενόχληση σε μια ξεχωριστή υπόθεση που αφορούσε την Τζαμπάρι.