Ρωσική επιδρομή στο Κίεβο τα ξημερώματα ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, με τους κατοίκους του Κιέβου να καταφεύγουν για προστασία στο μετρό.

Δεκατρείς τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, με δύο εξ αυτών να μεταφέρονται σε νοσοκομείο, όπως ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram. Ένα 11χρονο κορίτσι είναι ένα εκ των δύο ατόμων, δήλωσαν δημοτικοί αξιωματούχοι.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κιέβου, «συντρίμμια πυραύλων» κατέπεσαν σε συνοικίες της πόλης, σε πολυκατοικίες και σε άλλα κτίρια, ανάμεσα σε αυτά και ένας βρεφονηπιακός σταθμός, καθώς και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας πως τουλάχιστον διαμέρισμα πολυκατοικίας βρισκόταν στις φλόγες, όπως και «οχήματα». Ο Βιτάλι Κλίτσκο διαβεβαίωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση για να αποκρούσει την επιδρομή και ότι η Πυροσβεστική έσπευσε σε διάφορα σημεία της πόλης για να σβήσει φωτιές.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε κάπου δέκα εκρήξεις από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και μετά, καθώς και πυρά της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόσφατος ευρείας κλίμακας βομβαρδισμός της ουκρανικής πρωτεύουσας από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου.