Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής καθώς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε συναυλιακό χώρο ένοπλοι εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει συνεχώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο Crocus City Hall με τους ενόπλους κατά τα ρωσικά ΜΜΕ να είναι τρεις. Από την επίθεση μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ οι νεκροί ανέρχονται στους 40, ενώ πάνω από 100 είναι οι τραυματίες.



Σύμφωνα με τα ρωσικά δίκτυα Ria Novosti και TASS, η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται. Εντός του κτιρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από έκρηξη, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να έχουν αποσταλεί στο σημείο.

Από τα βίντεο φαίνονται οι σκηνές πανικού που επικρατούν όπως και η στιγμή που οι ένοπλοι εισβάλλουν στον χώρο. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά, ενώ sημειώνεται ότι στις 7 /3η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική πρειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.




Βίντεο με τους δράστες να μπαίνουν στο συναυλιακό χώρο:



Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ενώ από το κτίριο βγαίνουν καπνοί. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο κτίριο το οποίο καίγεται, ενώ ο χώρος απειλείται με κατάρρευση. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του ρωσικού στρατού με το περιστατικό να αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η κατάσταση μετά την επίθεση είναι τραγική, καθώς το κτίριο καίγεται και υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν εγκλωβιστεί μέσα πολλά άτομα.



Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση: