Προφυλακιστέοι για δύο μήνες κρίθηκαν από δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι.
Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d02o2plr8zpt)

Οι συλληφθέντες εμφανίστηκαν σε ειδική αίθουσα του δικαστηρίου, όπου τους ανακοινώθηκε η απόφαση της προφυλάκισης. Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.



Στις εικόνες από το δικαστήριο διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.



Δύο κατηγορούμενοι φέρονται να παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ο Νταλερζόν Μιρζόεφ και ο Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα.

Όλοι οι συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι ξένοι υπήκοοι και συγκεκριμένα από το Τατζικιστάν. Σύμφωνα με το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα. Οι άλλοι δύο ονομάζονται Σαμσιντίν Φαριντουνί και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ.

Οι ρωσικές αρχές έχουν πει ότι οι κατηγορούμενοι είναι «ξένοι υπήκοοι», χωρίς να αναφέρουν την εθνικότητά τους. Το Τατζικιστάν είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία, όπου το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων εργαζόταν παλαιότερα σε κομμωτήριο στην πόλη Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας. Ένας άλλος είναι πατέρας ενός νηπίου μόλις οκτώ μηνών, υπάλληλος σε εργοστάσιο στην πόλη Πολντόσκ, στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι κάποιοι στην Ουκρανία είχαν κάνει προετοιμασίες για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα. Το Κίεβο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

ap24084730584765
ap24084784665212
ap24084772421992
ap24084782729689
ap24084799224237_jpg


Μόσχα: Άγρια βασανιστήρια στους συλληφθέντες 


Οι φερόμενοι ως δράστες του μακελειού εμφανίστηκαν στο δικαστήριο της Μόσχας με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων, μετά τους κομπασμούς Ρώσων στρατιωτών ότι συνέδεσαν με καλώδια μπαταρία 80V στα γεννητικά όργανα ενός εξ’ αυτών κι εξανάγκασαν έναν δεύτερο να φάει το αυτί του.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εκτέλεσαν τουλάχιστον 137 ανθρώπους σε μια από τις χειρότερες στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας τρομοκρατικές επιθέσεις σε προάστιο της Μόσχας την περασμένη Παρασκευή.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ανατριχιαστικές φωτογραφίες με έναν «τρομοκράτη» από το Τατζικιστάν να κείτεται στο πάτωμα γυμναστηρίου με το παντελόνι κατεβασμένο στους αστραγάλους του και μια μπαταρία συνδεδεμένη με τα γεννητικά του όργανα.

vasanistiria-ypoptou-makeleio-mosxas1_jpg


Καλώδια διακρίνονται από ένα στρατιωτικό τηλέφωνο πεδίου TA-57 ικανό να εκφορτίζει έως και 80 βολτ συνδεδεμένα με τα γεννητικά όργανα του συλληφθέντος, που βγάζει αφρούς από το στόμα και φαίνεται να σφίγγει τα δόντια του. Ένας άνδρας με στρατιωτική στολή πατά το πόδι του υπόπτου, ονόματι Σαμσιντίν Φαριντουνί. Η φωτογραφία αναρτήθηκε σε κανάλια στο Telegram που θεωρούνται φιλικά προς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.


Δαρμένοι και μελανιασμένοι οι ύποπτοι για το μακελειό της Μόσχας στο δικαστήριο

Ο ύποπτος για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Mόσχας και οι φερόμενοι συνεργάτες του εμφανίστηκαν δαρμένοι, μελανιασμένοι, με μαυρισμένα μάτια και με κοψίματα σε διάφορα μέρη του σώματος στο δικαστήριο.

Οι σοκαριστικές εικόνες με τα ηλεκτρικά καλώδια στα γεννητικά όργανα του υπόπτου έρχονται μετά το περιστατικό με την εκτομή του αυτιού ενός άλλου «τρομοκράτη» με μαχαίρι κατά τη σύλληψή του στην περιοχή Μπριάνσκ νότια της Μόσχας.


vasanistiria-ypoptou-makeleio-mosxas2_jpg

Η βάρβαρη ανακριτική μέθοδος με «Ταπίκ»

Δίκτυο στο Telegram που συνδέεται με τη ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner σημείωσε ότι η φωτογραφία «δείχνει μια συνήθη ανακριτική πρακτική με τη χρήση ενός στρατιωτικού τηλεφώνου πεδίου ΤΑ-57, γνωστού ως «Ταπίκ».

«Με το γύρισμα του πηνίου… απελευθερώνονται εκκενώσεις [ηλεκτρικού ρεύματος] μέσω των καλωδίων… έως και 80 βολτ, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με τα δάχτυλα, τα αυτιά ή τα γεννητικά όργανα του κρατουμένου… Για καλύτερο αποτέλεσμα, ο συλληφθείς μαχητής πρέπει να περιλουστεί με νερό».

Δυτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σκόπιμη διαρροή ντοκουμέντων από τη βάρβαρη ανάκριση υπόπτων για τέλεση φρικτών εγκλημάτων.

Η προτιμώμενη μέθοδος εξάλειψης των «προδοτών» από την Wanger του πρώην συνεργάτη του Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν - ήταν με χτύπημα βαριοπούλας στο κεφάλι.

To gulagu.net – μια ομάδα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγράφει βασανιστήρια σε ρωσικές φυλακές – σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι η έγκριση γι’ αυτά τα βασανιστήρια, όπως εκείνα των Ουκρανών αιχμαλώτων, δίνονται από πολύ υψηλά. Το ίδιο και με τη χρήση βαριοπούλας από τον Πριγκόζιν, έναν εκτελεστή του θελήματος του δολοφόνου δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν. Αν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και συγκεντρώθηκαν, γιατί να βασανίσει η FSB τους Τατζίκους; Για να αναλάβουν την ευθύνη και να δώσουν μια εκδοχή βολική για τον Πούτιν και την FSB»;