Στις ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί στις αρχές Μαΐου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα συναντηθεί στις 9 Μαΐου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, μετά από χρόνια έντασης ανάμεσα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ενώ γίνεται μετά και τη συμφωνία που πέτυχε η Άγκυρα εξασφαλίζοντας F-16 με αντάλλαγμα το «πράσινο φως» της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι το ραντεβού του Τούρκου προέδρου με τον Τζο Μπάιντεν κλείστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, κατά τη συνάντηση που έγινε στο Κίεβο μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της G7 και άλλων εμπλεκόμενων χωρών σε σχέση με τα ουκρανικά σιτηρά, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.