Τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανακατασκευή της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ, η οποία καταστράφηκε μετά την μοιραία πρόσκρουση φορτηγού πλοίου, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου για το συμβάν με τον ένα νεκρό και τους έξι αγνοούμενους.

Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται και δήλωσε στους αξιωματούχους του Μέριλαντ, ότι θα τους παρασχεθούν όλοι οι απαραίτητοι ομοσπονδιακοί πόροι.

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε ότι από τη γέφυρα περνούν περισσότερα από 30.000 οχήματα κάθε μέρα και είναι «ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την οικονομία».

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πίσω από το δυστύχημα υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Διαβάστε ακόμα: Βαλτιμόρη: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων - Πού αποδίδει ευθύνες η εταιρεία του πλοίου

Μπάιντεν για κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: «Δεν φύγουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η δουλειά»

«Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στο Κογκρέσο για να διασφαλίσουμε ότι η πολιτεία θα λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται» τόνισε ο Μπάιντεν.

«Δεν φύγουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η δουλειά» πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα επισκεφθεί τη Βαλτιμόρη, είπε ότι θα πάει το συντομότερο δυνατό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d03rzo5rzzbl)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στη Βαλτιμόρη

Την ίδια ώρα, μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των ανθρώπων που αγνοούνται είναι σε εξέλιξη, με τους διασώστες να αναζητούν ίχνη στα παγωμένα νερά και στους εκατοντάδες τόνους του μεταλλικού σκελετού που έπεσαν στο ποτάμι.

Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τα αίτια της τραγωδίας και για να δοθεί εξήγηση για το πώς το εμπορικό πλοίο έφτασε να συγκρουστεί με έναν από τους πυλώνες της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.

Δείτε ζωντανή εικόνα:

Port of Baltimore, Baltimore, Maryland USA | StreamTime LIVE

Σημειώνεται πως την ώρα της τραγωδίας πάνω στη γέφυρα βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα καθώς και εργάτες για τη συντήρησή της.

Αναζητούνται τουλάχιστον έξι άνθρωποι που πιστεύεται ότι επιδιόρθωναν το κατάστρωμα της γέφυρας. Δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί – ο ένας νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος, αλλά ο δεύτερος δεν έχει τραύματα.

Κίνδυνος υπάρχει από τα κομμάτια που ακόμη μένουν πάνω στον σκελετό της γέφυρας και κινδυνεύουν να πέσουν και αυτά στα νερά, βάζοντας σε κίνδυνο τους διασώστες.

Ακόμη περισσότερο επικίνδυνη είναι η θερμοκρασία του νερού που είναι μόλις εννέα βαθμοί Κελσίου, δυσκολεύοντας την επιβίωση όποιου βρεθεί στο νερό, πολύ περισσότερο αν ήδη έχει τραύματα.

Δείτε βίντεο από τη σύγκρουση: