Στο Anmer Hall στο Norfolk βρίσκεται το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας μαζί με τα τρία παιδιά τους, αφού πέταξαν με ελικόπτερο από το Adelaide Cottage στο Ουίνδσορ, με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Entertainment Tonight", η οικογένεια θα περάσει τις πασχαλινές διακοπές στην ιδιοκτησία Sandringham Estate, αφού δε θα παρευρεθούν στη φετινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 

Ο Χάρι περιμένει μια «συγγνώμη» 

Και ενώ πριν λίγες ημέρες η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε μέσω ενός βίντεο, ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, ο πρίγκιπας Χάρι περιμένει μια «συγγνώμη» από τον αδερφό του και την πριγκίπισσα, προτού επανενωθεί με την οικογένειά του, σύμφωνα με έναν βασιλικό ειδικό. Όπως αναφέρεται σε άρθρο της Sun, η αποκάλυψη για τη μάχη που δίνει η Κέιτ, πρόκειται να οδηγήσει σε μια επίσκεψη του Χάρι στο Ηνωμένο Βαλίλειο, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέας Tom Quinn τονίζει: «Θέλει να συμφιλιωθεί με τον αδερφό του για να μπορέσουν τα παιδιά τους να έχουν κάποιο είδος σχέσης, αλλά αυτός και η Μέγκαν εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει πρώτα να τους ζητήσουν μια συγγνώμη».

Αυξάνονται οι θεωρίες συνωμοσίας

Και μπορεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας να ήλπιζε ότι με την ανακοίνωσή της θα έδινε τέλος στις εικασίες για αυτήν, ωστόσο μάλλον το αντίθετο συνέβη, αφού σύμφωνα με τον Guardian, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό ήταν απολύτως αναμενόμενο, δεδομένης της ανθεκτικότητας των διαδικτυακών θεωριών συνωμοσίας.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #kategate, έχουν αυξηθεί σε αριθμό μετά το βίντεο της Κέιτ την περασμένη Παρασκευή (22/03). Η αύξηση αυτή είναι πιο εμφανής στην πλατφόρμα ''X'' (πρώην Twitter), αλλά και στο Instagram και στο TikTok.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d03jc684doi1)
Οι θεωρίες συνομωσίας «φουντώνουν» με ένα βίντεο στο TikTok, που έχει φτάσει τα 200.000 views, στο οποίο αναφέρεται ότι το βίντεο της πριγκίπισσας θα μπορούσε να έχει υποστεί επεξεργασία, ενώ κάνει επίσης αναφορά και για χρήση «εικόνων AI». Το BBC ωστόσο, προσπάθησε να δώσει τέλος στις φήμες, εκδίδοντας μια δήλωση, μέσω της οποίας επιβεβαίωσε ότι ένα συνεργείο από τη μονάδα του BBC Studios μαγνητοσκόπησε την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον.

Για τις θεωρίες συνομωσίας τοποθετήθηκε ο καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, Quassim Cassam ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν μπορούν να σταματήσουν γιατί τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι' αυτό είναι τόσο ανθεκτικά».

Επί του θέματος μίλησε και η επίκουρη καθηγήτρια ψηφιακών πλατφορμών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ, Whitney Phillips, η οποία είπε: «Το είδος της αχαλίνωτης εικασίας που συνδυάζεται με αυτού του είδους τις θεωρίες μπορεί επίσης να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, χωρίς να δίνεται μεγάλη σημασία στη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει αυτό το είδος εικασιών στους ανθρώπους που εμπλέκονται».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d03iykm4dwcp)
Στέλεχος της πλατφόρμας ''X'' είπε ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει επίσης να «αναλάβουν την ευθύνη» για την κυκλοφορία μιας «βλαβερής» είδησης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην πλατφόρμα ''Χ'': «Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν διαδώσει υπερβολικά αυτήν την αφήγηση, και κατά συνέπεια, κάθε ειδησεογραφικό μέσο θα πρέπει τώρα να αναλάβει την ευθύνη, να εκφράσει τη λύπη του και να ζητήσει συγγνώμη από την πριγκίπισσα Κέιτ και την οικογένειά της και να τους παραχωρήσει την ιδιωτικότητα που τους αξίζει».

Τι γίνεται με τον βασιλιά Κάρολο

Τη δική του μάχη με τον καρκίνο δίνει και ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του παλατιού, θα παραστεί τελικά την ερχόμενη Κυριακή στη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα των Αγγλικανών στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ. Ο βασιλιάς θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 75χρονος μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου και από τότε ασκεί εν μέρει τα καθήκοντά του, πάντα σε συνεννόηση με τους γιαυρούς του.