Η Ρωσία εκτόξευσε στη διάρκεια της νύχτας τέσσερις πυραύλους εναντίον της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ εξαπέλυσε επίσης εναντίον ολόκληρης της χώρας 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εννέα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε τέσσερις περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία εξαπέλυσε εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αρκετές περιφέρειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post, ότι εάν η Ουκρανία δε λάβει την υποσχεθείσα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, η οποία έχει μπλοκαριστεί λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο, οι ένοπλες δυνάμεις της θα πρέπει να οπισθοχωρήσουν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε πίσω, θα υποχωρήσουμε, βήμα βήμα, με μικρά βήματα». Τέλος, όπως τόνισε: «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μην υποχωρήσουμε».