Στην πασχαλινή αγρυπνία των Καθολικών, στο Βατικανό χοροστατεί, αυτή την ώρα, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ποντίφικας δεν μετέβη στο Κολοσσαίο, για την «Οδό του Μαρτυρίου», μετά από σύσταση των γιατρών, εξαιτίας της βρογχίτιδας που τον ταλαιπωρεί την τελευταία περίοδο.

Πάπας Φραγκίσκος: Με αναπηρικό αμαξίδιο στον Άγιο Πέτρο

Απόψε ο Πάπας Φραγκίσκος εισήλθε στον 'Αγιο Πέτρο με αναπηρικό αμαξίδιο και αμέσως μετά, τηρώντας την σχετική παράδοση, βάπτισε οκτώ νεοφώτιστους. Πρόκειται για τέσσερις Ιταλούς, δυο Κορεάτες, έναν Ιάπωνα και μια Αλβανή.

Η φωνή του κατά διαστήματα ακουγόταν τραχιά και λαχανιασμένη, αλλά διάβασε όλα τα προετοιμασμένα κείμενά του.«Το Πάσχα αποτελεί τον θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου, του φωτός επί του σκότους, την αναγέννηση της ελπίδας μέσα από τα συντρίμμια της αποτυχίας», τόνισε ο Φραγκίσκος.

«Είναι η εντυπωσιακή ισχύς του Πάσχα. Είναι ο Κύριος, Θεός του ακατόρθωτου, ο οποίος έκανε να κυλήσει τον ογκόλιθο και άρχισε να ανοίγει τους τάφους μας, ώστε η ελπίδα να μην εξαντληθεί ποτέ», είπε στη συνέχεια.

Τέλος, ο Πάπας υπογράμμισε ότι «με τον ίδιο τρόπο μπορούν να μετακινηθούν οι βαρύτατοι ογκόλιθοι του θανάτου», ενώ αναφέρθηκε, τέλος, στις «προσδοκίες ειρήνης που τσακίζονται από το μίσος, την απανθρωπιά και την αγριότητα του πολέμου».

Σημειώνεται ότ την τελετή την παρακολουθούν 6.000 πιστοί.